20 perces currys-tejszínes csirkemell: pár hozzávalóból isteni vacsora
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nagyon közel áll a szívemhez az indiai konyha, az egyik kedvenc fűszerkeverékem a curry. Egyszerűen imádok vele főzni, annyira különleges ízvilága van, hogy bármit fel lehet vele dobni.
Az interneten nagyon sok currys receptet lehet találni, de ezek általában tele vannak tűzdelve olyan extra hozzávalókkal, amelyeket nehéz vagy drága beszerezni. Én olyat szerettem volna főzni belőle, amit bármikor el tudok készíteni a hétköznapokon is és nem igényel semmilyen különleges alapanyagot.
3 fő hozzávaló
Ehhez a recepthez csak curry fűszerkeverékre, csirkemellre és tejszínre van szükségünk. Ráadásul nagyon gyorsan elkészül, úgyhogy bátran álljunk neki, akár este is, mert maximum fél óra alatt megvan.
Így lesz extrán egészséges
Én köretnek leggyakrabban jázminrizst szoktam mellé készíteni, de isteni finom barna rizzsel is. A barna rizs ráadásul egészségesebb is, viszont kicsit erőteljesebb az íze, úgyhogy először próbáljátok ki, hogy ízlik-e nektek curryvel párosítva. Körettől függetlenül is egészséges ez az étel, hiszen a curry tele van antioxidánssal és szuper immunerősítő.
Currys-tejszínes csirkemell
Hozzávalók 4 adaghoz
- 0.5 kilogramm csirkemellfilé
- 0.5 liter főzőtejszín
- 2 teáskanál curry fűszerkeverék
- 2 2 csipet só, bors ízlés szerint
- 1 evőkanál olívaolaj
- 25 dekagramm rizs
Elkészítés:
Első lépésként főzzük meg a rizst, amíg készül, állítsuk össze a szószt.
Készítsük elő a csirkemellfilét, vágjuk össze kisebb kockákra.
Tegyünk fel 1-2 evőkanál olívaolajat egy serpenyőbe, majd dobjuk rá a csirkemellfilét. Sózzuk, borsozzuk, és addig süssük, amíg a hús el nem kezd lepirulni. Ha ezzel megvagyunk, akkor mehet rá a curry. Keverjük jól össze, és ha már mindenhol befedte a húst, akkor ráönthetjük a tejszínt is. Várjuk meg, amíg felforr, utána még hagyjuk pár percig főni. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk.
Fotó: Shutterstock