Darált húsos taco házi szósszal: sajtburger másképp

11
Nyomtatás
daralt-husos-taco2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha szereted a sajtburgert, de nincs időd pepecselni vele, cseréld le a bucit tortillalapra, és készítsd el ezt a szaftos, fűszeres tacót, ízeiben hozza a nagy kedvencet.

A TikTokon lett népszerű az úgynevezett „Big Mac taco”, és bár tavaly ment nagyot ez a trend, jobb később, mint soha alapon én is leteszteltem a receptet.  A végeredmény szaftos, fűszeres, az egyik legjobb taco, amit valaha ettem.

Az elnevezése nem véletlen, ugyanis ízeiben és hozzávalóiban is a népszerű Big Macet idézi fel, csak éppen buci helyett tortillalap biztosítja az alapot. Ennek köszönhetően sokkal gyorsabban és egyszerűbben készül, mint egy klasszikus hamburger, mégsem fog csalódást okozni senkinek.

Ha igazán finomat készítenél, fontos, hogy jó minőségű, nem túl zsíros (max. 10% zsírtartalmú) marhahússal dolgozz, és sajtból is érdemes a cheddart választani. A lapból viszont bármilyet használhatsz, legyen az teljes kiőrlésű, búza- vagy éppen kukoricalisztes.

Darált húsos taco

daralt-husos-taco

Hozzávalók 4 darabhoz

Taco:

  • 500 g darált marhahús
  • 1 tk.
  • ízlés szerint bors
  • 4 db tortillalap (20 cm-es)
  • 4 szelet cheddar sajt
  • 4 db kapros csemegeuborka
  • 100 g jégsaláta

Szósz:

  • 1 ek. aprított kapros csemegeuborka
  • 3 ek. majonéz
  • 3 ek. ketchup
  • 1 tk. mustár
  • 1 tk. kapros csemegeuborka leve
Recept idők

Elkészítés:

A szósz hozzávalóit keverjük össze egy tálkában, majd fedjük le, és tegyük a hűtőbe tálalásig.

A darált húst fűszerezzük sóval és borssal, majd dolgozzuk egybe. Osszuk a húst 4 egyenlő részre.

Minden tortillalapon oszlassunk el egy adag darált húst úgy, hogy az egész felületét befedje, a szélekig kiérjen, mert még úgyis össze fog esni.

Forrósítsunk fel egy tapadásmentes serpenyőt. Tegyük bele az egyik tortillalapot a marhahúsos felével lefelé. Így süssük 1-2 percig, míg a hús barna színt kap. Mikor a hús már elkezd levet engedni, gyorsan fordítsuk meg a tortillalapot, különben eláztatja a tésztát, és túlsül a hús.

A megfordított, húsos tortillalapra tegyünk 1 szelet sajtot. Fedjük le a serpenyőt, és süssük még így 1 percig, míg a sajt megolvad, és a tortillalap alja megpirul.

A lapot óvatosan csúsztassuk ki a serpenyőből, majd formázzunk belőle egy tacót, vagyis U alakban hajtsuk meg. Valamivel támasszuk ki két oldalról, hogy megtartsa a formáját.

Járjunk el így a többi lappal is.

Szórjunk rájuk szeletekre vágott jégsalátát, karikákra vágott csemegeuborkát, és locsoljuk meg őket a szósszal. Rögtön kínáljuk.

Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon