
Darált hússal töltött hagyma sok sajttal a tetején: fenséges vacsora

Ez az édeskésre sült, töltött hagyma kényezteti az ízlelőbimbókat, elkészíteni pedig nem nagy kihívás.
Mi, magyarok imádjuk a hagymát, kihagyhatatlan a különféle pörköltekből, ragukból. Sőt, ropogósra sütve és levesnek is remek választás. A legtöbb zöldséghez hasonlóan, kedvünkre tölthetjük. Kerülhet bele rizses, zöldséges töltelék, de talán fűszeres darált hússal a legfinomabb.
Télen érdemes minél többször hagymát fogyasztani, hisz tele van értékes vitaminokkal, kiváló az immunrendszer erősítésére, és baktériumölő hatású. Töltve isteni vacsora lehet, továbbá köretként és bulikajaként is számításba veheted.
A hagyma a sütőben kicsit megkaramellizálódik, így édeskéssé válik.
Darált hússal töltött hagyma

Hozzávalók 4 személyre
- 8 fej vöröshagyma
- 25 dkg darált hús
- 1 db tojás
- 2 evőkanál petrezselyem
- só
- bors
- 15 dkg aszalt paradicsom
- 15 dkg sajt
Elkészítés:
A hagymákat hámozzuk meg, az aljukat és a tetejüket vágjuk le.
Egy nagy fazékban forraljunk vizet. Amikor már lobog, dobjuk bele a hagymákat, és főzzük három-négy percig, majd szedjük ki, és csepegtessük le.
A sütőt melegítsük elő.
Várjuk meg, míg a hagymák kicsit hűlnek, majd a belsejüket szedjük ki úgy, hogy a külső két-három réteg megmaradjon. A hagymák belsejét aprítsuk fel, keverjük össze a darált hússal, a tojással, a finomra vágott petrezselyemmel, ízlés szerinti sóval és borssal. Töltsük a húsos keveréket a hagymákba.
Rendezzük a megtöltött zöldségeket zsiradékkal kikent tepsibe. Szórjuk meg aszalt paradicsommal és reszelt sajttal. Toljuk forró sütőbe, és 180 fokon süssük meg körülbelül 30 perc alatt.
Képek: Getty Images
Olvasd el ezt is!