Darált hússal töltött hagyma sok sajttal a tetején: fenséges vacsora

toltott-hagyma-recept
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez az édeskésre sült, töltött hagyma kényezteti az ízlelőbimbókat, elkészíteni pedig nem nagy kihívás.

Mi, magyarok imádjuk a hagymát, kihagyhatatlan a különféle pörköltekből, ragukból. Sőt, ropogósra sütve és levesnek is remek választás. A legtöbb zöldséghez hasonlóan, kedvünkre tölthetjük. Kerülhet bele rizses, zöldséges töltelék, de talán fűszeres darált hússal a legfinomabb.

Télen érdemes minél többször hagymát fogyasztani, hisz tele van értékes vitaminokkal, kiváló az immunrendszer erősítésére, és baktériumölő hatású. Töltve isteni vacsora lehet, továbbá köretként és bulikajaként is számításba veheted. 

A hagyma a sütőben kicsit megkaramellizálódik, így édeskéssé válik. 

Darált hússal töltött hagyma

sult-toltott-hagyma

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 fej vöröshagyma
  • 25 dkg darált hús
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • bors
  • 15 dkg aszalt paradicsom
  • 15 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat hámozzuk meg, az aljukat és a tetejüket vágjuk le. 

Egy nagy fazékban forraljunk vizet. Amikor már lobog, dobjuk bele a hagymákat, és főzzük három-négy percig, majd szedjük ki, és csepegtessük le.

A sütőt melegítsük elő.

Várjuk meg, míg a hagymák kicsit hűlnek, majd a belsejüket szedjük ki úgy, hogy a külső két-három réteg megmaradjon. A hagymák belsejét aprítsuk fel, keverjük össze a darált hússal, a tojással, a finomra vágott petrezselyemmel, ízlés szerinti sóval és borssal. Töltsük a húsos keveréket a hagymákba. 

Rendezzük a megtöltött zöldségeket zsiradékkal kikent tepsibe. Szórjuk meg aszalt paradicsommal és reszelt sajttal. Toljuk forró sütőbe, és 180 fokon süssük meg körülbelül 30 perc alatt. 

Képek: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon