Pillekönnyű habcsók datolyával és dióval: az ünnepi szezon kedvence lesz

2
Nyomtatás
habcsok2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Habcsókot készíteni nem nagy ördöngösség, ráadásul számtalan ízesítésben készülhet, mi most aszalt gyümölccsel és magvakkal dobtuk fel.

A habcsók klasszikus karácsonyi édesség, van, aki vendégváróként kínálja, míg másoknál dekorációként a fát díszíti. Ha te is a habcsókrajongók táborát erősíted, idén csavarj egyet a recepten, és dobd fel aszalt gyümölcsökkel és magvakkal. 

Bármilyen gyümölcsöt és magvakat használhatsz, mi a datolya és a dió mellett tettük le a voksunkat, de bátran válassz mandulát, kesudiót, mogyorót, akár aszalt vörös áfonyát, mazsolát vagy kandírozott citrushéjakat.

Hogy a hab stabil és fényes legyen, adj hozzá egy kevés citromlevet vagy ecetet, és egy csipet sót is érdemes keverni bele.

Datolyás-diós habcsók

habcsok

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 2 db tojásfehérje
  • 1 csipet
  • 100 g porcukor
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 kk. citromlé
  • 180 g magozott datolya
  • 120 g dió
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 90 fokra.

A tojásfehérjét 1 csipet sóval kezdjük el habbá verni, majd mikor már nagyjából összeállt, de még lágy a hab, akkor lassan, több részletben adjuk hozzá a porcukrot, közben folyamatosan keverjük. Verjük egészen kemény habbá, és a végén keverjük bele a vaníliakivonatot és a citromlevet is.

A datolyát és a diót vágjuk durvára, majd forgassuk bele a tojáshabba.

A tojáshabból tegyünk nagyjából 2 teáskanálnyi adagokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, hagyjunk köztük egy kis helyet.

Toljuk a sütőbe 1 órára, míg ki nem száradnak teljesen, de ne hagyjuk, hogy megpiruljon.

Hagyjuk hűlni a tepsin pár percig, majd várjuk meg, míg teljesen kihűl. Légmentesen lezárva tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon