Isteni dinnyés margarita 4 hozzávalóból: szuper koktél kerti partira
Cikkek
Sült édesburgonya sok fűszerrel: sütőben pirul ropogósra
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Kívül ropogós, belül krémes édesburgonya: ennek a köretnek nem lehet ellenállni
Házi mogyoróvajjal töltött leveles tészta: villámgyors édesség
Sütőtökös, édes bundás kenyér: fahéjtól illatos
Rozmaringos sertésszelet almával és hagymával sütve: a hús omlós lesz
Villámgyors vajas keksz vörös áfonyával: új kedvenc a sütisdobozba
Az édes dinnyéhez nagyon jól passzol a picit savanykás és fűszeres lime íze, kiegészítik egymást.
Nagyon friss a görögdinnyés margarita, ha nyári koktélokról van szó, ez az egyik abszolút kedvencem. Azért csak mértékkel, hiszen kétféle alkohol is helyet kap benne, könnyen a fejedbe szállhat. A tequila mellé valamilyen narancslikőr, leggyakrabban Cointreau vagy Triple Sec kerül, az édes görögdinnye mellől pedig nem hiányozhat a lime sem.
Ha alkoholmentes változatban készítenéd el, hagyd ki a tequilát, a narancslikőr helyett pedig használj narancslevet. A pohár karimáját lime-mal és sóval szokták bevonni, hogy mutatós legyen a koktél, de ha gyerekeknek készül az ital, cukorral is ugyanúgy működik.
Dinnyés margarita
Hozzávalók 4 pohárhoz
- 2.2 kilogramm görögdinnye
- 180 milliliter tequila (silver)
- 60 milliliter Cointreau (vagy triple sec)
- 60 milliliter lime-lé
- 1 szelet lime
- dekorációhoz só
Elkészítés:
A görögdinnyét kockázzuk fel, magozzuk ki, majd turmixgépben pürésítsük. Ha nem viszi jól a gép, inkább kisebb adagokban turmixoljuk le.
Tegyünk egy apró lyukú szitát egy tál fölé, majd szűrjük át a görögdinnyelevet. A fennakadt görögdinnyehúsra nem lesz most szükség.
Keverjük a leszűrt lébe a tequilát, a Cointreau-t és a lime-levet. Kóstoljuk meg, ízlés szerint még mehet bele alkohol.
Szórjunk egy tányérba sót. A lime-szelettel húzzuk át a poharak karimáját, majd tegyük őket fejjel lefelé a sóba, hogy rájuk ragadjon - cukkoral is kipróbálható.
Töltsük a poharakba a margaritát, majd jó hidegen kínáljuk.
Fotó: Getty Images