Diós-almás kuglóf 10 perc munkával: minden alkalomra tökéletes ez a puha süti

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Szaftos, ragacsos, gyümölcsös, kell ennél több? Ez az isteni süti 10 perc munkával a miénk lehet, utána a többit már a sütő intézi. Tökéletes választás hétköznapokra, vasárnapi ebédek mellé, de az ünnepi asztalon is megállja a helyét ez a kuglóf.

Ez a finom sütemény hasonlít a püspökkenyérre, de annál sokkal szaftosabb: alma, dió és mazsola található az omlós, kakaós tésztában. A tetejére pedig egy porcukros máz kerül. 

Ha tehetjük, akkor kuglófformában készítsük a süteményt, de ha nincsen hozzá formánk vagy szülinapra készítenénk a sütit, akkor tortaformában is süthetjük. Úgy egy kicsit vastagabb, tömörebb tésztát kapunk, de ha kettévágjuk, akkor akár tölthetünk a tésztalapok közé egy vaníliás krémet, jól fog passzolni a süteményhez.  

Ebben a receptben a cukormázhoz a porcukrot nem vízzel keverjük ki, hanem vajjal és tejjel - így még finomabb lesz a végeredmény. 

Diós-almás kuglóf

dióskuglófrecept

Hozzávalók 16 adaghoz

  • 2 bögre liszt
  • 2 bögre cukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 0.5 teáskanál szerecsendió
  • 3 darab tojás
  • 1 bögre növényi olaj
  • 3 darab alma
  • 1 bögre dió (darabolt)
  • 0.5 bögre mazsola
  • 1 bögre porcukor
  • 1 evőkanál vaj (olvasztott)
  • 2 evőkanál tej
Recept idők

Elkészítés:

1. A száraz hozzávalókat tegyük egy tálba (kivéve a gyümölcsöket), keverjük jól össze, adjuk hozzá egyesével a tojásokat, majd az olajat. Robotgéppel dolgozzuk össze.

2. Tegyük bele az apróra vágott diót, kis kockákra vágott almát és a mazsolát. Ezzel is keverjük jól össze.

3. Kivajazott, lisztezett kuglófformában, 180 fokon süssük kb. egy óráig.

4. Az olvasztott vajat, tejet és a porcukrot keverjük ki, majd öntsük le a mázzal a kuglófot. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Fotó: Shutterstock 

Ezt is szeretjük