Puha, diós bögrés süti pillanatok alatt: csak keverd össze a hozzávalókat

diósbögrés2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Elronthatatlan keverem-kavarom süti régi nagyirecept alapján, csak éppen glutén- és tejmentes változatban.

A bögrés sütiket nem lehet nem szeretni, rengeteg időt és energiát megspórolhatsz azzal, hogy nem kell méregetned az alapanyagokat - elég előkészíteni egy bögrét, jelen esetben 2,5 decilitereset, majd minden hozzávalót azzal kimérni. 

Az alábbi diós sütit nagyon egyszerű elkészíteni, kezdőknek is könnyedén sikerülni fog, csak mindent össze kell keverni, majd formába önteni a tésztát és mehet is a sütőbe. Ha szeretnéd feldobni a puha süteményt, készíts rá csokimázat is, ehhez is lejjebb találod a leírást.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!
Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Diós bögrés süti

diósbögrés

Hozzávalók 12 szelethez

  • 1 bögre gluténmentes liszt
  • 1 csomag gluténmentes sütőpor
  • 1 bögre cukor (vagy édesítő)
  • 1 bögre darált dió
  • 1 bögre növényi ital (mandulaital)
  • 1 evőkanál növényi olaj
  • 1 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

A szokásos mérce a 2,5 dl-es bögre.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, sütőpapírral béleljünk ki egy 20x25 centis formát vagy tepsit.

Keverjük össze először a lisztet, a sütőport, a cukrot, a darált diót, majd egy külön tálban a növényi tejhelyettesítő italt, a növényi olajat és a felvert tojást. A száraz hozzávalókhoz adjuk hozzá a nedves hozzávalókat, keverjük szép simára.

Öntsük a masszát az előkészített sütőformába, süssük készre kb. 20-30 perc alatt (tűpróba!).

Önmagában is zseni, de ha szeretnénk, tehetünk rá csokimázat.

Mentes Anyu tippje: a leggyorsabb, főzés nélküli csokimázhoz 20 dkg porcukorhoz (vagy porállagú édesítőhöz) adjunk hozzá 2 evőkanál cukrozatlan kakaóport, 2 evőkanál növényi olajat és 3 evőkanál forró vizet. Ha szép egynemű, öntsük a kihűlt sütemény tetejére, de a szeleteléssel várjunk, ameddig megszilárdul.

Fotó: Ruzsovics Dorina

Ezt is szeretjük