Isteni diós energiagolyó pillanatok alatt: zabpehely az alapja
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha nincs időd sütit sütni, dobd össze ezt a diós energiagolyót, amelyhez az aprítógépen kívül nem kell mást bekapcsolni.
Pillanatok alatt összedobhatod ezt a finom és egészséges energiagolyót, ha valami édeset nassolnál, ezt válaszd csoki és cukor helyett. A golyó alapja dió és zabpehely, amelyek mellé datolya és méz kerül – utóbbiak az édes ízről gondoskodnak, illetve összetartó erőként működnek. Egy kevés vaníliakivonatot is keverj a masszába, hogy még finomabb legyen, a só pedig kiemeli az édes ízeket.
Másfajta magvakkal is készülhet az energiagolyó, dió helyett használhatsz mandulát, de mogyorót is. Ha esetleg nem áll össze a massza, szétesik a golyó, adj még egy kevés mézet vagy pár szem datolyát hozzá, de egy nagyon pici gyümölcslevet is önthetsz bele, ha túl száraznak ítéled. Ha szeretnéd, a kész golyókat forgasd darált dióba, kókuszreszelékbe vagy kakaóporba.
Diós energiagolyó
Hozzávalók 20 darabhoz
- 200 gramm dió
- 100 gramm zabpehely
- 10 darab datolya (magozott)
- 4 evőkanál méz
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 csipet só
Elkészítés:
Tegyünk mindent egy aprítógépbe. Kezdjük el dolgoztatni a gépet, addig menjen, míg sűrű masszává nem állnak össze az alapanyagok. Ha nem áll össze a massza, adjunk még hozzá egy kevés mézet vagy datolyát.
A masszából formázzunk a diónál kisebb golyókat. Nagyjából 20 darab lesz belőle.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors