Hólabda, zserbógolyó és még 9 isteni finom karácsonyi süti, ami nem hiányozhat az ünnepi asztalról
A karácsonyi asztalon mindig helyet kapnak a szebbnél szebb sütemények, a régi, nagyiféle kedvencek mellett érdemes új recepteket is kipróbálni.
A szépséges sütemény látványban és ízben is hozza azt, amit az ünnepi finomságoktól elvárunk. A puha tésztában a fahéj és a dió aromája érződik. A csillagok tetejére fehér máz kerül, amely porcukor és citrom keverékéből készül, de ét- vagy fehér csokival is bevonhatod őket. Az sem baj, ha csupaszon hagyod, úgy is nagyon bájos és finom.
Az ünnepi csillagok elkészítése nagyon egyszerű, teljesen kezdők is sikerrel legyárthatják, és a gyerekek is segíthetnek a süti megalkotásában. A gusztusos finomság remek vendégváró, de ehető ünnepi dekoráció is lehet, vagy gasztroajándékba is adhatod. Csomagold be szépen egy kedves kis üzenettel, biztos lehetsz benne, hogy nagy örömet okoz majd a kézzel készített meglepetés.
A liszthez morzsoljuk hozzá a puha vajat. Ezután a sót, porcukrot, fahéjat és a diót is forgassuk hozzá. Kezdjünk el az alapanyagokból tésztát gyúrni, közben adjunk hozzá tejfölt (evőkanál segítségével adagoljuk), annyit, amennyit felvesz, hogy szép cipóvá álljon össze a tészta.
A kész tésztát takarjuk le, és szobahőmérsékleten pihentessük 30 percig.
Pihentetés után a tésztát borítsuk enyhén lisztezett felületre, és nyújtsuk 2-3 mm vastagságúra. Ezután a tésztát szúrjuk ki csillag alakú formával.
A kiszúrt sütiket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 8-12 perc alatt süssük készre.
A sütiket hagyjuk kihűlni, utána vonjuk be a mázzal (keverjük össze a porcukrot a citromlével). Várjunk, míg rászárad.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu