Mennyei, diós keksztekercs sütés nélkül: pofonegyszerűen készül a finomság

dktctcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Kár lenne tagadni, a legjobb édességek sütés nélkül, gyorsan készülnek, pont, mint a diós keksztekercs.

A sütés nélkül készült desszertek közül a poharas finomságok hódítanak, rengeteg variációban elkészíthetőek, mindig érdemes valami újat kipróbálni. Ha már sütés nélküli édességek, mindenki imádja a kekszalapú finomságokat is, amelyeket csak össze kell állítani, majd mehetnek is a hűtőbe dermedni.

Darált kekszalappal olyan nagy kedvencek készülnek, mint a kókuszgolyó és a kókuszos keksztekercs, néha azonban muszáj frissíteni a repertoárt és valamilyen új finomsággal meglepni magadat és a szeretteidet.

Pillanatok alatt készen van

Mindig előny, ha az édes finomság egyszerűen készül, a diós keksztekercsnél könnyebben előállítható desszertet pedig nehezen találni. Tulajdonképpen csak a neve keksztekercs, a bekevert massza őzgerincformában áll össze, ennek hiányában kenyérformába is belesimíthatod. A kekszes, diós massza pillanatok alatt elkészül, majd jól becsomagolva mehet is a hűtőbe pihenni.

Ha szeretnéd, a finomságot mazsolával vagy kandírozott gyümölcsdarabokkal is izgalmasabbá teheted. Sőt, még golyó formájában is szervírozható a darált kekszes massza, amit darált dióban forgass meg. Mutatós, egyszerű és nagyon finom.

Diós keksztekercs

dktct

Hozzávalók 20 szelethez:

  • 20 dekagramm vaj
  • 25 dekagramm darált keksz
  • 10 dekagramm darált dió
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 15 dekagramm cukor
  • 2 teáskanál rumaroma
  • 1 darab citrom héja
  • tej szükség szerint
  • darált keksz a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat a darált keksszel, dióval, kakaóval, cukorral, rummal és a reszelt citromhéjjal forgassuk össze, majd adjuk hozzá apránként a tejet és dolgozzuk egybe az egészet.

Az őzgerincformát béleljük ki fóliával, szórjunk bele egy kevés darált kekszet vagy diót, utána simítsuk bele a masszát, majd csomagoljuk be a fólia túllógó részeivel és egy éjszakára tegyük a hűtőbe dermedni. Másnap ujjnyi vastag szeletekre vágjuk fel az édességet.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük