![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Mennyei, diós keksztekercs sütés nélkül: pofonegyszerűen készül a finomság
![dktctcover](https://kep.index.hu/1/0/3760/37602/376026/37602693_2869815_897db3db81ea2705773bcd6f380d030e_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Kár lenne tagadni, a legjobb édességek sütés nélkül, gyorsan készülnek, pont, mint a diós keksztekercs.
A sütés nélkül készült desszertek közül a poharas finomságok hódítanak, rengeteg variációban elkészíthetőek, mindig érdemes valami újat kipróbálni. Ha már sütés nélküli édességek, mindenki imádja a kekszalapú finomságokat is, amelyeket csak össze kell állítani, majd mehetnek is a hűtőbe dermedni.
Darált kekszalappal olyan nagy kedvencek készülnek, mint a kókuszgolyó és a kókuszos keksztekercs, néha azonban muszáj frissíteni a repertoárt és valamilyen új finomsággal meglepni magadat és a szeretteidet.
Pillanatok alatt készen van
Mindig előny, ha az édes finomság egyszerűen készül, a diós keksztekercsnél könnyebben előállítható desszertet pedig nehezen találni. Tulajdonképpen csak a neve keksztekercs, a bekevert massza őzgerincformában áll össze, ennek hiányában kenyérformába is belesimíthatod. A kekszes, diós massza pillanatok alatt elkészül, majd jól becsomagolva mehet is a hűtőbe pihenni.
Ha szeretnéd, a finomságot mazsolával vagy kandírozott gyümölcsdarabokkal is izgalmasabbá teheted. Sőt, még golyó formájában is szervírozható a darált kekszes massza, amit darált dióban forgass meg. Mutatós, egyszerű és nagyon finom.
Diós keksztekercs
![dktct](https://kep.index.hu/1/0/3760/37602/376027/37602707_f67397d7f367f33169fd8ed7c9ee97b6_wm.jpg)
Hozzávalók 20 szelethez
- 20 dekagramm vaj
- 25 dekagramm darált keksz
- 10 dekagramm darált dió
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 15 dekagramm cukor
- 2 teáskanál rumaroma
- 1 darab citrom héja
- tej szükség szerint
- darált keksz a szóráshoz
Elkészítés:
A puha vajat a darált keksszel, dióval, kakaóval, cukorral, rummal és a reszelt citromhéjjal forgassuk össze, majd adjuk hozzá apránként a tejet és dolgozzuk egybe az egészet.
Az őzgerincformát béleljük ki fóliával, szórjunk bele egy kevés darált kekszet vagy diót, utána simítsuk bele a masszát, majd csomagoljuk be a fólia túllógó részeivel és egy éjszakára tegyük a hűtőbe dermedni. Másnap ujjnyi vastag szeletekre vágjuk fel az édességet.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!