Sütés nélküli gesztenyés keksztekercs: macera nélkül készül a mutatós desszert

gesztenyéstekercs
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Látványos, mégis egyszerűen elkészíthető édesség, amelyhez még a sütőt sem kell bekapcsolni.

A kókuszos keksztekercs alapja szinte megegyezik a kókuszgolyó hozzávalóival, igaz, a tekercs masszáját érdemes kicsit továbbálmodni, kerülhet bele kávé vagy gesztenyemassza.

Bár sokan csak a krémbe tesznek gesztenyét - és mi tagadás, nagyon finom gesztenyével töltve, szerintem a tésztát is érdemes dúsítani vele. Elképesztően finom lesz, meglepően eltelíti majd az embert.

A krém kialakításánál a vajas vonalnál maradtam, de adtam hozzá egy kis kókuszitalt is, amitől lágyabb, jobban kenhető lett. A roládot jó sok kókuszreszelékkel vontam be, de ha időd engedi, olvasztott csoki is csurgatható a tekercsre. Szeletelés előtt pár órára hűtőbe kell tenni, így egyrészről az ízeknek is lesz ideje összeérni, másrészről könnyebben lehet majd vágni is.

Gesztenyés-kókuszos keksztekercs

gesztenyéstekercs2

Hozzávalók 6 személyre

Rolád:

  • 500 gramm háztartási keksz (darált)
  • 250 gramm vaj
  • 300 gramm gesztenyemassza
  • 3 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál kakaó (cukrozatlan)

Krém:

  • 200 gramm vaj
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
  • 2 evőkanál kókuszital
  • 2 evőkanál cukor

A tetejére:

  • ízlés szerint kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

A rolád hozzávalóit öntsük tálba és gyúrjuk egybe.

A krémhez először a vajat keverjük habosra a cukorral, majd a kókuszreszeléket és a kókuszitalt is keverjük hozzá (a kókuszitalból akár többet is tehetünk, de habtejszínt is használhatunk: ezt verjük kemény habbá, utána keverjük a vajhoz).

Egy darab folpack vagy alufólia tetejét szórjuk meg kókuszreszelékkel, a kekszes tésztát tegyük rá, majd sodrófa segítségével nyújtsuk ki. Kenjük meg krémmel, majd tekerjük fel, ízlés szerint szórjuk meg kókuszreszelékkel, végül tegyük a hűtőbe pár órára dermedni.

A receptben írt arányok ízlésre szabhatóak, aki édesebben szereti, bátran tegyen hozzá több cukrot, aki pedig sötétebbre szeretné a masszát, a kakaóval legyen bőkezűbb.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük