![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Sütés nélküli gesztenyés keksztekercs: macera nélkül készül a mutatós desszert
![gesztenyéstekercs](https://kep.index.hu/1/0/3512/35121/351213/35121319_2687705_149a189eecfb2a7218782e6fda2203f6_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Látványos, mégis egyszerűen elkészíthető édesség, amelyhez még a sütőt sem kell bekapcsolni.
A kókuszos keksztekercs alapja szinte megegyezik a kókuszgolyó hozzávalóival, igaz, a tekercs masszáját érdemes kicsit továbbálmodni, kerülhet bele kávé vagy gesztenyemassza.
Bár sokan csak a krémbe tesznek gesztenyét - és mi tagadás, nagyon finom gesztenyével töltve, szerintem a tésztát is érdemes dúsítani vele. Elképesztően finom lesz, meglepően eltelíti majd az embert.
A krém kialakításánál a vajas vonalnál maradtam, de adtam hozzá egy kis kókuszitalt is, amitől lágyabb, jobban kenhető lett. A roládot jó sok kókuszreszelékkel vontam be, de ha időd engedi, olvasztott csoki is csurgatható a tekercsre. Szeletelés előtt pár órára hűtőbe kell tenni, így egyrészről az ízeknek is lesz ideje összeérni, másrészről könnyebben lehet majd vágni is.
Gesztenyés-kókuszos keksztekercs
![gesztenyéstekercs2](https://kep.index.hu/1/0/3512/35121/351213/35121329_050ee54aa10f4148c04a9a521bddc365_wm.jpg)
Hozzávalók 6 személyre
Rolád:
- 500 gramm háztartási keksz (darált)
- 250 gramm vaj
- 300 gramm gesztenyemassza
- 3 evőkanál cukor
- 4 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
Krém:
- 200 gramm vaj
- 4 evőkanál kókuszreszelék
- 2 evőkanál kókuszital
- 2 evőkanál cukor
A tetejére:
- ízlés szerint kókuszreszelék
Elkészítés:
A rolád hozzávalóit öntsük tálba és gyúrjuk egybe.
A krémhez először a vajat keverjük habosra a cukorral, majd a kókuszreszeléket és a kókuszitalt is keverjük hozzá (a kókuszitalból akár többet is tehetünk, de habtejszínt is használhatunk: ezt verjük kemény habbá, utána keverjük a vajhoz).
Egy darab folpack vagy alufólia tetejét szórjuk meg kókuszreszelékkel, a kekszes tésztát tegyük rá, majd sodrófa segítségével nyújtsuk ki. Kenjük meg krémmel, majd tekerjük fel, ízlés szerint szórjuk meg kókuszreszelékkel, végül tegyük a hűtőbe pár órára dermedni.
A receptben írt arányok ízlésre szabhatóak, aki édesebben szereti, bátran tegyen hozzá több cukrot, aki pedig sötétebbre szeretné a masszát, a kakaóval legyen bőkezűbb.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!