Mazsolával és dióval töltött sült alma: mennyei desszert pofonegyszerűen
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az alma egészen puhára, szinte krémesre sül a sütőben, miközben ropog a dió a töltelékében, tökéletes kontrasztot képez.
Isteni finom az alábbi töltött alma, és bár nem cukormentes, sokkal jobb választás, mint a krémes sütemények vagy csokoládék. Az alma belsejébe rostban gazdag zabpehely, mazsola és dió kerül, illetve egy kevés barna cukor és fahéj teszi még varázslatosabbá, a vajtól pedig szaftos lesz a töltelék.
Az almát másfajta aszalt gyümölccsel és magvakkal is megtöltheted, de a fűszereket is bátran variálhatod, a szerecsendió, gyömbér, szegfűszeg is jól áll neki. Cukor helyett mézzel is édesítheted.
Hogy kívülről ne égjen meg, és ne száradjon meg az alma héja a sütőben, érdemes egy kevés vizet önteni a tepsibe/tálba.
Töltött alma
Hozzávalók 4 darabhoz
- 4 nagyobb darab alma
- 40 gramm vaj
- 50 gramm barna cukor
- 1 tk fahéj
- 20 gramm zabpehely
- 2 evőkanál mazsola
- 3 evőkanál dió (apróra darabolt)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A puha vajat keverjük össze a cukorral és a fahéjjal. Keverjük bele a zabpelyhet, a mazsolát és a diót is.
Az almákat mossuk meg. Vágjuk ki a magházukat egy éles kés segítségével. A legegyszerűbb, ha körbevágjuk az alma tetejét, majd egy kanállal kanalazzuk ki a magokat/magházát a belsejéből.
Tegyük az üreges almákat egy jénaiba vagy sütőtálba, majd töltsük meg őket egészen a tetejükig. Öntsünk alájuk egy kevés meleg vizet, hogy ne égjenek meg kívülről.
Toljuk őket a sütőbe, süssük 40-45 percig, míg az alma puha nem lesz teljesen.
Fotó: Getty Images