Különleges dupla csokis keksz: olvasztott és csokichips formájában kerül a tésztába
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A tészta elkészítése pofonegyszerű, ráadásul kb. 10 perc alatt készre sülnek a kívül ropogós, belül krémes csokis kekszek.
Nagyon sokféle amerikai csokis kekszről írtunk már, azonban a dupla csokis változat receptje eddig valahogyan kimaradt a repertoárból. Ez a csokis keksz nem is dupla, inkább tripla csokis, ugyanis olvasztott csokoládé, rengeteg kakaópor és még csokichips is van benne.
Az elkészítése pofonegyszerű, össze kell gyúrni a vajas, kakaós tésztát, majd golyókká formálni, tepsire tenni és kisütni. Fontos, hogy a begyúrt tésztát a hűtőbe kell tenni pihenni a sütés előtt, illetve arra is figyelni kell, hogy bőven hagyjunk helyet a sütik között, ugyanis ahogy a vaj olvad, úgy kilapulnak a kekszek.
Dupla csokis keksz
Hozzávalók 10 darabhoz
- 1 bögre liszt
- 0.5 bögre kakaópor
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 0.5 bögre vaj (112 gramm)
- 60 gramm étcsokoládé
- 1 bögre barna cukor
- 1 darab tojás
- 1.5 teáskanál vaníliakivonat
- 1 bögre csokichips
Elkészítés:
Készítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát, kakaót és a sót.
Egy másik tálban keverjük habosra a puha vajat, a cukrot és a vízgőz felett megolvasztott étcsokoládét. Ha egynemű, keverjük bele a tojást és a vaníliakivonatot.
Kisebb adagokban adjuk hozzá a lisztes keveréket, robotgép segítségével keverjük egyneműre. Óvatosan keverjük bele a csokichipset is.
Készítsünk a tésztából golyókat, kb. 10-12 jön ki belőle, majd fedjük le alufóliával és tegyük hűtőbe kb. 2 órára.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral. Tegyük a golyókat a tepsire, picit nyomjuk le őket, hagyjunk köztük 5-7 centiméter helyet. Kb. 12-14 percig süssük őket.
Fotó: Getty Images