Ebéd 20 perc alatt olaszmániásoknak: tonhalas spagetti
Gyors ebéd 4 hozzávalóból
5
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Gluténmentes karácsonyi fahéjas csillag: mennyei édesség a sütisdobozba
Fűszeres, vaníliás chai latte: felmelegíti a testet és a lelket
Így készül a házi gesztenyepüré: krémes desszertet mutatunk
Aszalt paradicsommal töltött ünnepi csirkemell: mutatós és nagyon finom
7 csokis finomság, ami gasztroajándéknak is tökéletes: bonbon, likőr és társaik
Vak tyúk is talál szemet alapon a legfinomabb ételek sokszor úgy készülnek, hogy egy gyors ebédet szeretnénk összeütni, nézzük, mi van otthon, ami illik egymáshoz, és étellé áll össze? A tonhal, a spagetti és a tejszín például abszolút ezt tudják.
Az olasz típusú ételekben az a jó, hogy semennyire sem bonyolultak, nem kell hozzájuk sok alapanyag, az viszont legyen finom, friss, és ízekben gazdag. Ebben a gyors tésztában a jó sok petrezselyemzöld, és a tonhal íze adja a fő vonalat, a többi a kiegészítő.
Nagyjából annyi idő alatt lesz kész, amíg megfő a tészta, plusz egy perc, amíg összerottyantjuk a tejszínnel és a tonhallal. A petrezselymen kívül nem kell hozzá semmit összevágni, hámozni, vagy előkészíteni, vagyis tényleg 15 perc alatt készül el a finom ebéd.
Nem érdemes tartalékolni
Ahogy a legtöbb tésztás ételt, ezt is frissen és forrón kell tálalni. Ha elteszed, nemcsak megdermed a tészta, de beszívja magába a tejszínt, és az már egyáltalán nem gusztusos. Ha már előttetek van, egyétek meg mind!
Tonhalas spagetti
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 csomag spagetti (durum)
- 3 deciliter tejszín (főző is jó)
- 1 darab tonhalkonzerv
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 darab Petrezselyem csokor
- 1 kávéskanál só
- 1 opcionáls a tetejére reszelt parmezán
- 1 opcionáls fekete olajbogyó
Elkészítés:
A tésztát feltesszük főni, közben éppen van időnk felvágni a petrezselymet.
Ha megfőtt, leszűrjük, visszatesszük a tűzre. Felöntjük a tejszínnel, rákaparunk egy doboz tonhalat (saját levében eltettet). Sózzuk, ha szeretjük, dobunk rá egy marék fekete olajbogyót. Összekeverjük, hagyjuk egyet rottyanni, elzárjuk, majd belekeverjük a petrezselymet is.
Tálaláskor szórhatunk rá parmezánt, de anélkül is nagyon finom.
Ha megfőtt, leszűrjük, visszatesszük a tűzre. Felöntjük a tejszínnel, rákaparunk egy doboz tonhalat (saját levében eltettet). Sózzuk, ha szeretjük, dobunk rá egy marék fekete olajbogyót. Összekeverjük, hagyjuk egyet rottyanni, elzárjuk, majd belekeverjük a petrezselymet is.
Tálaláskor szórhatunk rá parmezánt, de anélkül is nagyon finom.
Címkék: