Belül krémes krumpli sütőben sütve – Ecettől lesz ropogós a külseje
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Egy plusz hozzávaló, egy plusz lépés, és még ropogósabb lesz a sütőben sült krumpli.
Hacsak nem krumplipürét készítesz, a sült krumpli akkor az igazi, ha belül puha, de kívül ropogós. Készítheted sütőben, olívaolajjal megkenve, így biztosan extraropogós lesz, de több praktika is létezik.
A másik módszer, ha sütés előtt kicsit megfőzöd, de nem akármiben, hanem ecetes vízben. A krumpli kicsit magába szívja az ecet aromáját, majd amikor megfőtt, le kell szűrni, leitatni róla a vizet, úgy tenni a tepsibe. A sütésnél az a legfontosabb, hogy nagyon magas hőmérsékleten, 220 fokon kell készíteni a krumplit. Ha pedig kipróbálnád az édeskrumplit ugyanilyen módszerrel, ezt a receptet készítsd el.
Ecettel sült krumpli
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm krumpli
- 250 milliliter fehérborecet
- 1 evőkanál só
- ízlés szerint bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint rozmaring
- 400 milliliter víz
Elkészítés:
A krumplit tiszítsuk, majd hámozzuk meg, végül vágjuk kockákra. Tegyük egy edénybe, öntsük rá az ecetet, sózzuk meg. Öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Forraljuk fel, majd vegyük le az erősséget, főzzük 20 percig. Ekkor szűrjük le, majd tegyük egy papírtörlőre, hogy felitassa a vizet.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Egy sütőpapírral bélelt tepsin oszlassuk el a krumplikat, majd kenjük meg őket olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, keverjük össze, hogy mindenhova jusson a fűszeres olajból. Süssük 15 percig vagy addig, amíg megpirul. Szórjuk meg ízlés szerint rozmaringgal, azonnal, forrón tálaljuk.
Fotó: Getty Images