![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Tepsiben sült, extra ropogós sült krumpli – Jóval kevesebb olaj kell hozzá
![sütőben sült krumpli cover](https://kep.index.hu/1/0/3421/34211/342117/34211701_2619649_00623286e6f00a1d6f485b91bbcef4b6_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A sült krumpli sokak kedvence, sokszor magában is megkívánjuk, és rengeteget meg tudnánk enni belőle.
A krumpli óriási előnye, hogy nagyon változatosan elkészíthető, legyen az rakott, vagy sült változat. Nincs olyan, aki ne szeretné a rakott krumplit, de a legnagyobb kedvenc a sült krumpli. Csak az a gond vele, hogy serpenyőben sülve nagyon megszívja magát olajjal, és méginkább rossz hatással lesz az alakunkra és az egészségünkre. Ha kicsit egészségesebbé szeretnénk tenni, süssük tepsiben, máris kevesebb olaj kell hozzá, és ugyanolyan ropogós lesz. Annyi a trükkje, hogy a krumplikat egyenlő nagyságúeakra vágjuk, és nagyon magas hőmérsékleten süssük.
Tepsiben sült krumpli
![sütőben sült krumpli recept](https://kep.index.hu/1/0/3421/34211/342117/34211713_afa76d70b9ec7d79f5a192a14e80b2c2_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm krumpli
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 250 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A krumplikat alaposan mossuk és hámozzuk meg, és vágjuk fel hasábokra, ügyelve arra, hogy egyenlő nagyságúak legyenek. Tegyük egy konyharuhára, hogy a felesleges vizet felitassa. Után sorakoztassuk a krumplikat szépen sorban a tepsire. Kenjük meg olívaolajjal.
20-30 percig süssük, amíg szépen meg nem sülnek, néha forgassuk át, hogy mindenhol egyenlően piruljanak.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!