Édes, ropogósra sült tortilla eperrel töltve: fahéjas cukor borítja

13
epres-tortilla
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A népszerű mexikói töltött tortilla, a chimichanga, hagyományosan húsos töltelékkel csábít, azonban könnyűszerrel elkészítheted édes változatban is.

Ha szereted a lekváros palacsintát, ezt a töltött tortillát is imádni fogod, ha kész lapokkal dolgozol, pillanatok alatt elkészítheted, ráadásul egyszerre lesz krémes és ropogós! Az alábbi változat duplán epres, a gyümölcs frissen és dzsem formájában is helyet kap benne.

A receptet bátran variálhatod: dzsem helyett kenhetsz bele csokis mogyorókrémet vagy citromkrémet, és a bogyós gyümölcsöt is szezonálisan változtathatod.

Hogy igazán ropogós legyen, a töltött tortillát olajban sütjük ki, majd fahéjas cukros borítást is kap!

Édes, epres tortilla

epres-tortilla2

Hozzávalók 6 darab

  • 6 db tortillalap (20 centis)
  • 12 ek. eperdzsem
  • 500 g eper
  • 60 g kristálycukor
  • 0.5 tk. fahéj
  • olaj (a sütéshez)
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot és a fahéjat keverjük össze egy tálban, tegyük félre.

Az epret tisztítsuk meg, vágjuk vékony szeletekre.

Terítsünk ki magunk elé egy tortillalapot, majd az alsó harmadában kenjünk szét 2 ek. dzsemet. Pakoljunk rá a szeletelt eperből is bőven. Hajtsuk be a tortillalap jobb, majd bal oldalát, végül tekerjük fel. Ha szükséges, fogvájóval rögzítsük a tekercset.

Járjunk el így a maradék tortillalappal, dzsemmel és eperrel.

Forrósítsunk bő olajat egy mélyebb serpenyőben, míg el nem éri a 180 fokot. Tegyük bele a töltött tortillákat, majd süssük őket időközönként átforgatva nagyjából 2-3 percig, vagy míg aranybarnára és ropogósra sülnek.

Szedjük őket egy papírtörlővel bélelt tányérra.

Ha felitattuk róluk a felesleges olajat, forgassuk őket a fahéjas cukorba, majd rögtön kínálhatjuk is.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon