Ízletes vacsora 10 perc alatt – Csak pár tortillalap kell hozzá
3
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én hétköznap esténként, amikor hazaérek a munkából, nagyjából egy krumpliszsákkal vagyok egyenértékű, ami az aktivitási szintet illeti. Pár perc pihi, kutyasétáltatás, létszükségi szinten tartás házimunka-téren, aztán főzés, vacsi, fürdés, alvás.
Na jó, a főzés címszó alatt se arra gondoljatok, hogy összerittyentek egy Wellington-bélszínt hercegnőburgonyával és grillezett spárgával, hanem igyekszem minimálon kezelni a dolgokat. Egy kis paradicsomos tészta, rakott krumpli, melegszendvics.
Ha pedig végképp nincs energiám, akkor ez a tortilla. Ha egyszer kipróbáljátok, utána nem lehet majd leszokni róla, mert nagyon finom, változatos és iszonyú gyorsan elkészül. Kérdezzétek a páromat, ő legalább heti kétszer rágja ezért a fülemet.
Nemcsak az a nagy előnye, hogy 10 perc alatt készen van, hanem az is, hogy tökéletes maradékfelhasználó recept, bármilyen megmaradt sült húst tehetünk bele, de akár tonhalat is.
Tortillatekercs
Hozzávalók 2 adaghoz
- 4 darab tortillalap
- 2 marék maradék sült csirke vagy más sült hús, esetleg tonhalkonzerv
- 4 marék rukkola
- 2 darab paradicsom
- 12 szelet uborka
- 6 szelet sajt
- 2 evőkanál majonéz
- 2 teáskanál csípős szósz (Én Srirachát használtam)
- 0.5 darab lilahagyma
Elkészítés:
A csirkét csíkokra szedjük, vagy vékony szeletekre vágjuk. Ha tonhalkonzervvel dolgozunk, fél lecsöpögtetett konzerv kerüljön egy tortillába. A lap felére halmozzuk. Fontos, hogy legalább az egyik felét üresen hagyjuk, különben a feltekeréskor a töltelék fele a tányéron fog landolni.
Rányomjuk a majonézt és a csípős szószt, lehetőleg egyenletesen elosztva.
A paradicsomot, az uborkát és a lilahagymát felszeleteljük, és a husi tetejére tesszük őket. Rászórjuk a rukkolát vagy tetszőleges salátát. Jöhet madársaláta, felcsíkozott jégsaláta, összetépkedett lollo rosso, amit csak kívánunk.
Erre jön a sajt, szintén teljesen mindegy, milyen fajta. Akár fetasajt vagy camambert is lehet, mindegyikkel nagyon finom.
Ezután jöhet a tekerés - ez a legtrükkösebb része. A torillalap telepakolt részénél kezdjük el feltekerni, akárcsak a bejglit vagy piskótatekercset. Próbáljuk minél szorosabbra összeszuszakolni, különben evés közben a tányéron köt majd ki a nagyja – rosszabb esetben a ruhánkon.
Ennyi, kész is a finom vacsora, ami nagyjából 10 percet vett igénybe. Ha meleg verzióra vágyunk, tegyünk bele a hús mellé sajtot, babot, kukoricát, és tegyük be a mikróba néhány percre. Ebben az esetben a friss zöldségek maradjanak el, vagy ha megkívántuk valamelyiket, akkor mikrózás után, fogyasztás előtt tegyük csak bele.
Rányomjuk a majonézt és a csípős szószt, lehetőleg egyenletesen elosztva.
A paradicsomot, az uborkát és a lilahagymát felszeleteljük, és a husi tetejére tesszük őket. Rászórjuk a rukkolát vagy tetszőleges salátát. Jöhet madársaláta, felcsíkozott jégsaláta, összetépkedett lollo rosso, amit csak kívánunk.
Erre jön a sajt, szintén teljesen mindegy, milyen fajta. Akár fetasajt vagy camambert is lehet, mindegyikkel nagyon finom.
Ezután jöhet a tekerés - ez a legtrükkösebb része. A torillalap telepakolt részénél kezdjük el feltekerni, akárcsak a bejglit vagy piskótatekercset. Próbáljuk minél szorosabbra összeszuszakolni, különben evés közben a tányéron köt majd ki a nagyja – rosszabb esetben a ruhánkon.
Ennyi, kész is a finom vacsora, ami nagyjából 10 percet vett igénybe. Ha meleg verzióra vágyunk, tegyünk bele a hús mellé sajtot, babot, kukoricát, és tegyük be a mikróba néhány percre. Ebben az esetben a friss zöldségek maradjanak el, vagy ha megkívántuk valamelyiket, akkor mikrózás után, fogyasztás előtt tegyük csak bele.
Fotó: Shutterstock
Címkék: