Így készítve lesz a legfinomabb az édesburgonya: szalonna és rozmaring teszi csodássá

édesbhcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A krumpli mellett ma már az édesburgonya is kiharcolta előkelő helyét a konyhában, örömmel dolgozunk vele és még nagyobb élvezettel falatozzuk el.

A batátával bánj ugyanúgy, mint a krumplival - sütheted olajban, készülhet belőle püré vagy saláta, érdemes minél változatosabban elkészíteni.

Újabban nagyon rákaptam a hasselback módszerre, ami azt jelenti, hogy mélyen bevagdosva, zsebeket kialakítva sül a zöldség vagy a hús, a kis rejtett zugokba pedig mindenféle finomság kerülhet. Édesburgonya esetében egyszerűen vajjal megkenve, rozmaringgal ízesítve is csodálatos lesz a végeredmény, miközben sül a batáta, isteni illat fog szállni a levegőben, ami igencsak meghozza az étvágyat.

A batáta zsebeibe érdemes szalonnát rejteni, szaftosabb és finomabb lesz tőle, ha nem muszáj, olajat ne is használj, csak egy árnyalatnyit - ez a szalonna zsírosságától függ. Rozmaringból érdemes frisset használni, sokkal intenzívebb az íze, de szárított formában is jó lesz.

Édesburgonya hasselback

édesbhct

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 4 darab édesburgonya
  • ízlés szerint só és bors
  • 6 szelet szalonna
  • ízlés szerint olaj
  • ízlés szerint rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

Az alaposan megmosott burgonyát mélyen vagdossuk be, a kialakított zsebekbe tegyük bele a felvágott szalonnát, ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal és rozmaringgal. Öntözzük meg leheletnyi olajjal, majd toljuk 180 fokos sütőbe, 30-40 perc alatt süssük készre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon