A hagymákat, a zellert és az édesköményt tisztítsuk meg, illetve utóbbit szabadítsuk meg a leveleitől. A krumplikat szintén pucoljuk meg.
Az összes zöldséget aprítsuk fel kisebb darabokra.
Vegyünk elő egy nagyobb lábost, majd öntsük bele a kanál olívaolajat, de vajat is használhatunk helyette.
Adjuk hozzá a feldarabolt hagymát, zellert, fokhagymát és édesköményt egy csipet sóval, majd fedő alatt pároljuk kb. 20 percig. Párszor keverjük át a zöldségeket.
Ezután tegyük bele a krumplit és az alaplevet, majd főzzük együtt, még mindig fedő alatt újabb 20 percig, vagy amíg a krumpli megpuhul.
Ha már megpuhult minden, fogjunk egy botmixert és pürésítsük le az egészet.
Hogyha a pürésítés után túl sűrűnek éreznénk a levest, akár vízzel, akár egy kis alaplével is bátran hígítsunk rajta.
Sózzuk, borsozzuk, egyszer rottyantsuk össze a levest, és már tálalhatjuk is.
Tálaláshoz használhatjuk a tejszínt is, illetve a korábban félretett édesköményleveleket.