Édeskrumplis-cukkinis falatkák sütőben sütve: olajszag nélkül készül

4
Nyomtatás
edeskrumplis-falatka
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A cukkinis-édeskrumplis falatka vendégvárónak és köretnek is tökéletes, ráadásul mivel sütőben sül, nem tartalmaz felesleges zsiradékot.

Ha szereted az édeskrumplit, készíts belőle mutatós partifalatkákat: a kroketthez hasonló köret isteni finom, puha és fűszeres. A burgonya mellé cukkini is kerül, a masszát pedig pankomorzsa és parmezán fogja össze, utóbbi adja meg a karakterét.

A falatkák fűszerezését nem kell túlgondolni, simán sóval és borssal ízesítve is tökéletes, hiszen az édeskrumplinak önmagában is intenzív az íze. Ha mégis szeretnéd feldobni, akkor friss zöldfűszereket keverj bele, a petrezselyem, bazsalikom, kapor is jól állnak neki.

Édeskrumplis-cukkinis falatkák

edeskrumplis-falatka2

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 1 nagyobb db édesburgonya
  • 1 közepes db cukkini
  • 20 g parmezán
  • 20 g pankomorzsa
  • 0.5 tk. fokhagymapor
  • 0.25 tk.
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát süssük puhára ezzel a gyors mikrós módszerrel, vagy pucoljuk meg, vágjuk kockákra, és bő, forrásban lévő vízben főzzük puhára. Ha elkészült, szűrjük le, teljesen csöpögtessük le, majd egy villával pürésítsük.

Közben a cukkinit alaposan mossuk meg, a végeiket vágjuk le, majd kis lyukú reszelőn reszeljük le. Hagyjuk állni 5-10 percig, majd alaposan nyomkodjuk ki belőle a nedvességet.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

A cukkinihez adjuk hozzá a pürésített krumplit, a sajtot, a morzsát és a fűszereket. Ízlés szerint sózzuk meg a masszát.

Kb. evőkanálnyi adagokból készítsünk kis falatkákat, majd tegyük őket az előkészített tepsire.

Toljuk őket a sütőbe 15-20 percre, vagy míg a szélük aranybarna nem lesz. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon