
Ropogós krumplinudli, ahogy az amerikaiak szeretik: aranybarna morzsa borítja
A ropogós krumplifalat maradék püréből is készülhet. Remek nassolnivaló, meccsnézés közben jólesik, és vendégváró finomságként is kínálhatod.
Ha szereted az édeskrumplit, készíts belőle mutatós partifalatkákat: a kroketthez hasonló köret isteni finom, puha és fűszeres. A burgonya mellé cukkini is kerül, a masszát pedig pankomorzsa és parmezán fogja össze, utóbbi adja meg a karakterét.
A falatkák fűszerezését nem kell túlgondolni, simán sóval és borssal ízesítve is tökéletes, hiszen az édeskrumplinak önmagában is intenzív az íze. Ha mégis szeretnéd feldobni, akkor friss zöldfűszereket keverj bele, a petrezselyem, bazsalikom, kapor is jól állnak neki.
Az édesburgonyát süssük puhára ezzel a gyors mikrós módszerrel, vagy pucoljuk meg, vágjuk kockákra, és bő, forrásban lévő vízben főzzük puhára. Ha elkészült, szűrjük le, teljesen csöpögtessük le, majd egy villával pürésítsük.
Közben a cukkinit alaposan mossuk meg, a végeiket vágjuk le, majd kis lyukú reszelőn reszeljük le. Hagyjuk állni 5-10 percig, majd alaposan nyomkodjuk ki belőle a nedvességet.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A cukkinihez adjuk hozzá a pürésített krumplit, a sajtot, a morzsát és a fűszereket. Ízlés szerint sózzuk meg a masszát.
Kb. evőkanálnyi adagokból készítsünk kis falatkákat, majd tegyük őket az előkészített tepsire.
Toljuk őket a sütőbe 15-20 percre, vagy míg a szélük aranybarna nem lesz.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu