8 perces héjában főtt krumpli a mikróból: magában, de püréalapnak is tökéletes

héjábansültkrumpli2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha tényleg csak 10 perced van valami meleg vacsit készíteni, akkor ez a mikrós módszer lesz a megmentőd.

Egy külföldi főzőműsorban láttam ezt a trükköt, a héjában főtt krumpli mikrós receptjét, ahol a versenyzőknek összvissz 20 perc alatt kellett egy főfogással előrukkolniuk. Bár nem vagyok a mikrós ételek híve, ez a praktika nagyon megtetszett, úgy gondoltam, rengeteg időt lehetne vele megspórolni, ha működik.

Le is lövöm a poént, tényleg bevált a módszer, kevesebb mint 10 perc alatt kész volt a héjában főtt krumplim. Természetesen az idő picit módosulhat a krumpli nagyságától függően, kicsinél kevesebb is elég, nagyobbnál pedig pár perccel több időre is szükség lehet.

A krumplin kívül csak konyhai papírtörlőre lesz szükséged, ezt kell bevizezni, majd a burgonya köré csavarni, és indulhat is a mikrózás.

A kész, puha krumplit aztán eheted vajjal, sóval, önmagában is tökéletes étel, de pürének is felhasználhatod, így megspórolod a hámozás és főzés hosszas folyamatát.

Mikrós héjában főtt krumpli

héjábanfőttkrumpli

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 közepes darab krumpli
  • opcionális vaj
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Alaposan mossuk meg a krumplikat, majd villával szurkáljuk meg mindkét oldalukat 4-5 helyen.

Fogjunk egy darab konyhai papírtörlőt, vizezzük be alaposan. A felesleges vizet nyomkodjuk ki belőle, majd tekerjük a krumpli köré. Járjunk el így a másikkal is.

A mikrót állítsuk a legmagasabb fokozatra. Tegyük be a krumplikat 4 percre, majd fordítsuk meg őket, tegyük vissza még 3 percre. Hagyjuk állni a lekapcsolt mikróban még 1 percig. Szúrjunk bele villát, ha könnyen belemegy, kész van, majd bontsuk ki a kész, puha krumplit.

Sóval, vajjal kínáljuk.

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük