Ropogós krumplinudli, ahogy az amerikaiak szeretik: aranybarna morzsa borítja

Nyomtatás
tater tots néven  cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A ropogós krumplifalat maradék püréből is készülhet. Remek nassolnivaló, meccsnézés közben jólesik, és vendégváró finomságként is kínálhatod.

Te mit csinálsz a maradék krumplipürével? Én kiflit vagy pogácsát készítek belőle, az amerikaiak azonban ropogós bundában, bő olajban aranybarnára sütik. A finomság tater tots néven ismert, és Amerikában megőrülnek érte. Az aranybarna ropogtatnivalót általában ketchuppal kínálják, baráti beszélgetésekhez vagy meccsnézés közben remek harapnivaló.

Így lesz még finomabb

A krumplis massza ízesítésével érdemes játszani. Használhatsz friss fűszernövényeket, petrezselymet, metélőhagymát vagy szezonjában medvehagymát. Az ízeket pedig szerecsendióval, chilivel vagy épp fokhagymával is megbolondíthatod. Ha igazán ropogósra szeretnéd készíteni, akkor pankomorzsát használj.

Ropogós krumplinudli

tater tots néven  ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg krumpli
  • 2 darab tojás
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 csipet cayenne-bors
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 bögre panko- vagy zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában főzzük puhára, majd hagyjuk kihűlni, pucoljuk meg, és kis lyukú reszelőn reszeljük le.

A tojást válasszuk szét. A sárgáját keverjük a krumplimasszához, a fehérjét a bundánál használjuk.

A reszelt krumplihoz adjuk hozzá a sót, borsot, Cayenne-borsot, reszelt sajtot és a lisztet, gyúrjunk belőle tésztát. (Ha a tészta gyúrás közben nagyon ragad, akkor szükség szerint adjunk még hozzá lisztet.)

A masszából formázzunk a gnocchihoz hasonló kis darabokat.

A darabokat mártsuk felvert tojásfehérjébe, majd panko- vagy zsemlemorzsában forgassuk meg, és forró olajban süssük aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon