A kenyereket áztassuk be tejbe. Közben vágjuk apróra a bacont, a vöröshagymát, a megtisztított májat és a csokor petrezselymet.
Forrósítsunk fel egy serpenyőt, majd dobjuk bele a bacont. Pár perc múlva, mikor már a zsírját kiengedte, adjuk hozzá a hagymát, a májat és a petrezselyem felét, majd pirítsuk őket pár percig. Ezek után lehetőleg hűtsük le.
Nyomkodjuk ki a kenyereket, adjuk hozzá a májas keveréket, a sót, a borsot és a 2 tojást, majd alaposan gyúrjuk össze.
Az előkészített csirkét helyezzük egy akkora vajjal vagy zsírral kikent tepsibe, amelyben a krumpli és a töltelék is el fog férni.
A fűszerkeveréket keverjük a vajhoz, a végén kb. egy diónyit tegyünk félre a kelbimbókhoz. A többivel alaposan, mindenhol „masszírozzuk” be a csirkét. Juttassunk nyugodtan a bőr alá is belőle.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
Tegyük a tepsibe a meghámozott és félbevágott krumplikat. Ha maradt, akkor a maradék fűszeres vajjal bedörzsölhetjük őket. Ha nem maradt vaj, akkor ízlés szerint fűszerezzük be őket.
Formázzunk egy rudat vagy bucit a töltelékből, a tepsi alakjától függően, és tegyük azt is a tepsibe. Lehet a csirke hasüregébe, illetve a bőre alá is tölteni, de ha külön sütjük, akkor szép pirult és ropogós lesz a külseje, valamint könnyebben tudunk belőle szép szeleteket vágni. Tegyük a tepsibe a csirkét is.
Fedjük le a tepsit alufóliával, és tegyük a sütőbe másfél órára.
Amíg a hús sül, van időnk elkészíteni a kelbimbót:
a megmosott kelbimbók külső leveleit szedjük le, a torzsájukat vágjuk ki, és a fejeket felezzük meg. Ezek után blansírozzuk őket pár percig.
Amíg főnek, tegyük a felcsíkozott bacont egy forró, magasabb falú serpenyőbe. Adjuk hozzá a félretett fűszeres vajat is. Ahogy megpirultak a baconcsíkok, dobjuk melléjük a leszűrt kelbimbókat, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk pár percig. Ezek után dobjuk hozzá a petrezselymet, öntsük hozzá a tejszínt, és amint felforrt, zárjuk el alatta a lángot.
Másfél óra elteltével vegyük le a fóliát a tepsiről, tekerjük fel a hőfokot 200-220 fokra, és süssük a csirkét és a többi hozzávalót még kb. fél órát, illetve amíg a csirke szép piros nem lesz. Amennyiben szükséges, a csirkét időnként átfordíthatjuk. Időközönként locsoljunk meg mindent a szafttal.
Végezzünk tűpróbát, szúrjuk meg a csirkét a combjánál, és ha a kifolyt szaft színtelen, akkor biztosan megsült a hús.