Mutatós Stefánia-vagdalt őzgerincformában: hidegen is tökéletes
A Stefánia-vagdalt régi kedvenc tojással töltve, mely felszeletelve nagyon gusztusos. A finomság másnap is jólesik, szendvicsalapanyagnak is tökéletes.
Az egybefasírt pompás finomság: rengetegféle változatban kipróbálható, jól mutat a hétvégi asztalon, és még szendvicsalapanyagnak is tökéletes. Érdemes nagyobb adagban összedobni, mivel másnap is finom lesz az egyben sült fasírt.
Az egyben sült fasírt töltelékkel is készülhet, ám ha igazán ínycsiklandóan kínálnád, akkor bugyoláld ruhába. A daráltnak remekül áll a szalonna vagy a leveles tészta. Mindkét variációt mutatjuk, hogy készül, próbáld ki, amelyik jobban tetszik. Ha pedig szeretnéd, meg is felezheted a húsos masszát, így mindkét változatot letesztelheted. Az egyben sült fasírt salátával vagy valamilyen krumplis körettel a legfinomabb, hidegen pedig pompás szendvicsalapanyag.
A darált húst tegyük keverőtálba.
A zsemlét áztassuk vízbe.
A finomra vágott hagymát dinszteljük üvegesre, majd keverjük hozzá a fűszerpaprikát.
A darált húshoz adjuk hozzá a sót, borsot, füstölt paprikát, paprikakrémet, tojást, a beáztatott zsemlét kinyomkodva és a dinsztelt hagymát. Az egészet keverjük alaposan össze.
A dolgozópultra borítsunk fóliát, majd helyezzük rá a baconszeleteket. A húsos masszát simítsuk a baconszeletekre, majd a fólia segítségével tekerjük fel. Ezután a húsroládot helyezzük tepsire, a fóliát szedjük le róla, öntözzük meg egy kevés olajjal, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 50-60 percre.
Máshogy is lehet:
Bacon helyett leveles tésztába is csomagolhatjuk a fasírtot.
A leveles tésztát nyújtsuk ki, helyezzük rá a masszát, majd tekerjük fel, vagy formázzunk a masszából hengert, a leveles tésztából vágjunk csíkokat, és tekerjük a húshengerre, akár úgy, hogy látszódjon alatta a fasírt. Ezután a leveles tésztát kenjük meg felvert tojással, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 45-50 percre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu