Egyéjszakás zabkása görög joghurttal keverve: bármilyen gyümölccsel feldobhatod
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Fehérjében és rostban gazdag ez a tápláló reggeli, ennél jobb napindító nem létezik, ráadásul rengetegféleképpen ízesíthető.
Ha szereted a zabkását, az egyéjszakás változat is hatalmas kedvenced lesz, még jobb lesz a kása állaga, és az ízek is szépen összeérnek. Az alábbi változat attól különleges, hogy a tej mellé egy kevés joghurt is kerül, így még táplálóbb és krémesebb reggelit kapsz majd végeredményül.
Nem csak vaníliával és mézzel teheted különlegesebbé a zabkásádat, rengeteg mindennel feldobhatod: keverj bele kakaót, kókuszreszeléket, mogyoróvajat, hogy még finomabb legyen. Ha sűrűbbre, pudingosabbra szeretnéd az állagát, akkor pedig fél evőkanál chiamagot adj hozzá.
Tálalásnál szórhatsz a tetejére különféle magvakat vagy friss gyümölcsöket is, csak rajtad múlik, mivel szeretnéd feldobni.
Egyéjszakás joghurtos zabkása
Hozzávalók 1 adaghoz
- 50 gramm zabpehely
- 120 ml tej
- 70 gramm görög joghurt
- 1 ek méz
- 0.5 tk vaníliakivonat
- 1 csipet só
- ízlés szerint gyümölcs/magvak
Elkészítés:
Keverjünk össze mindent egy kis tálban/bögrében, majd fedjük le, tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
Másnap keverjük át, majd tetszőleges feltéttel, gyümölcsökkel vagy magvakkal kínáljuk.
Fotó: Getty Images