30 perces, egylábasos csirkemell fehérbabbal és koktélparadicsommal: egészséges ebédötlet

egylábasos fehérbabos csirkemell
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Nem csak pénzzel, idővel is érdemes spórolni, főleg a rohanós hétköznapokon. Az egylábasos ételek pont ezt a célt szolgálják.

Ugyan már sokszor készítettem sokféle egylábasos ételt, de nem voltam tisztában a pontos nevével. Annyi bizonyos, hogy ez az ételtípus a legegyszerűbb, legjobb megoldás a rohanós hétköznapokra.

Az alaplé a kulcsa

A hozzávalókat pici előkezelés után csak beletesszük egy edénybe, ahol szépen összefőnek, miközben átadják egymásnak az ízeiket. Ehhez a fogáshoz alaplére is szükségünk lesz. Én általában tartok otthon lefagyasztva, de kevés munkával gyorsan készíthetünk frissen is. 

Egylábasos csirkemell fehérbabbal és koktélparadicsommal

egylábasos fehérbabos csirkemell kicsi

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 darab csirkemellfilé
  • 1 doboz fehérbab
  • 10 darab koktélparadicsom
  • 1 fej hagyma
  • 2 darab paprika
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 deciliter száraz fehérbor (opcionális)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 deciliter húsleves alaplé
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellek mindkét oldalát fűszerezzük meg.  Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, tegyük bele a húsokat, és mindkét oldalukat pirítsuk meg. Ha kész, vegyük ki őket, és takarjuk le fóliával, hogy melegen tartsuk.

 

Vágjuk össze a paradicsomot, a paprikát és a hagymát, tegyük a serpenyőbe, pirítsuk pár percig. Öntsük hozzá az alaplevet, ízlés szerint a bort, és kevergessük. Tegyük bele a babot is. Végül tegyük vissza a serpenyőbe a csirkéket is, és főzzük, pirítsuk őket, amíg jó szaftos nem lesz. Díszítsük friss bazsalikommal.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük