Egyszerű, de hatásos édesség: csokipuding meggyel, ropogóssal és tejszínnel
Gyerekjáték elkészíteni, de elképesztően finom
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ehető karácsonyi dekorációk: 7 kreatív ötlet, hogy lenyűgözd a vendégeket
A csoki és a meggy kéz a kézben jár, főleg meggyszezonban. Ez a népi bölcsesség ihlette ezt a pohárdesszertet is, ami négyféle különböző rétegből, ízből és állagból áll össze harmóniává.
Valójában ez a desszert egy hatalmas szemfényvesztés. Állati jól néz ki, és még annál is sokkal finomabb, viszont gyerekjáték összerakni. Az alsó réteg mozsárban megtört kakaós keksz, erre jön egy marék magozott meggy. Ez a sorrend nem véletlen, a meggy leve ugyanis lassan rácsorog a csokis kekszre, amitől nagyon-nagyon finom ízt és állagot kap.
A következő réteg egy rumos-fahéjas csokipuding, legfelül pedig a tejszínhab foglal helyet, a tetején az elmaradhatatlan meggyszemmel. A négy réteg egyben egyébként egy igen kiadós édesség, de azért mindenki be tudta falni az adagját. A vacsora aznap elmaradt.
Jól nézd meg, milyen tejszínhabot veszel!
Ha vendégeket szeretnél látni ezzel a desszerttel, akkor azt javasoljuk, hogy pár órával korábban készítsd el. A pudingnak ugyanis kell egy kis idő, amíg kihűl és megdermed, különben sajnos elfolyik rajta a tejszínhab. A tejszínhab felverésével ne bajlódj, ez egy annyira egyszerű, és gyorsan elkészíthető desszert, hogy egyenesen követeli, hogy készen kapható, flakonosat használj. Abból viszont jófélét: feltétlenül nézd meg, hogy ne növényi olajokból, hanem valódi tejszínből legyen.
Csokoládés-meggyes pohárdesszert
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 zacskó kakaós keksz (én a Győri édes kakaós kekszét használtam)
- 1 zacskó csokoládés pudingpor
- 0.5 liter tej
- 4 evőkanál cukor
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 teáskanál rumaroma
- 4 marék magozott meggy
- 1 palack tejszínhab
- 4 darab tetejére meggy
Elkészítés:
Elkészítjük a pudingot. A pudingport elkeverjük a cukorral, hozzáöntünk egy kevés tejet, elkeverjük, majd hozzáöntjük a többi tejet is. Lassú tűzön melegítjük. Hozzáadjuk a rumaromát és a fahéjat is, és kézi habverővel kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Ha kész, elzárjuk, és felhasználásig időnként szintén megkevergetjük, hogy be ne bőrösödjön a teteje.
Veszünk négy poharat, és összeállítjuk a desszertet. A pohár aljára szórunk 1-2 ujjnyi kekszmorzsát. Rádobunk egy marék meggyet. Most ráönthetjük a kissé kihűlt pudingot.
Betesszük a hűtőbe, hagyjuk a pudingot megdermedni.
Tálaláskor a tetejére tejszínhabot nyomunk, díszítésnek egész meggyet használunk.