Egyszerű kevert süti rengeteg dióval: ha gyorsan készítenél valami finomat

dscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A diós kocka a világ legegyszerűbb kevert süteménye, kezdők is nekiállhatnak, villámgyorsan elkészül, és mindenki imádni fogja.

A karácsonyt mindenki másért szereti, van, aki a családi összejövetelek, míg más az ajándékok vagy a finom falatok miatt. Ilyenkor sorra követik egymást a nagy lakomák, ha pedig sok a vendég, gyorsan el is fogy minden, amit készítettél. Ha üres a karácsonyi asztal, muszáj feldobni valamivel, mutatunk is egy gyors diós receptet, ami pillanatok alatt a sütőbe kerül.

A kevert sütemény hozzávalóit forgasd egybe, majd csak várni kell, míg megsül a tészta. Melegen fogyasztva, forró csokival tökéletes, de tejszínhabbal vagy fagyival is kínálhatod. Persze minden cicoma nélkül tálalva is mennyei, illatos és nagyon finom, a tészta több napig megőrzi a puhaságát, és garantáltan nem fog belőle másnapra maradni. Mivel tényleg nagyon egyszerűen készül a sütemény, tanítsd meg a gyerekeknek is, keverjétek be együtt, aztán várjátok, hogy elkészüljön a finomság.

Diós kevert sütemény

dsct

Hozzávalók 6 személyre:

  • 30 dekagramm liszt
  • 1 csomag (7g) sütőpor
  • 1 evőkanál fahéj
  • 15 dekagramm cukor
  • 20 dekagramm darált dió
  • 2 darab tojás
  • 10 dekagramm vaj
  • 5 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 0.5 deciliter tej
Recept idők

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, fahéj, cukor, dió) keverjük össze.

A vajat a tojással keverjük habosra, utána a lekvárt is adjuk hozzá, majd a száraz hozzávalókat és a tejet is.

Az alaposan kikevert masszát simítsuk vajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe (40x25), utána 170 fokos sütőben 30-35 perc alatt süssük készre (alkalmazzunk tűpróbát).

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük