Légies, elronthatatlan kakaós piskóta: tortaalapnak is tökéletes

7
Nyomtatás
kpcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az egyszerűen készült piskótát porcukorral meghintve is kínálhatod, vagy álmodd tovább, és készíts belőle mutatós tortát.

Sütőpor hozzáadása nélkül is magasra nő a piskóta, ha azonban tartasz attól, hogy lapos tészta kerül ki a sütőből, keverj a masszába egy csomaggal, úgy biztosan megemelkedik.

A sütit kínálhatod egyszerűen, porcukorral meghintve, vagy tegyél mellé szezonális gyümölcsöt, esetleg alkoss belőle tortát. A kakaós piskótát lekvárral, svájci vajkrémmel, párizsi krémmel vagy más édes krémmel is megtöltheted, és persze kívülről is beburkolhatod, úgy azért mégiscsak szemrevalóbb lesz. Ha pedig szeretnéd, akkor a masszába keverj 80-100 gramm csokit, hogy még intenzívebb íze legyen a piskótának.

Egyszerű kakaós piskóta

kpct

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 darab tojás
  • 180 g finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
  • 160 g cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét.

A lisztet a sütőporral és a kakaóval forgassuk egybe.

A tojások sárgáját a cukor felével keverjük fehéredésig.

A fehérjét verjük kemény habbá a maradék cukorral.

A tojáshabot a sárgájával forgassuk egybe, utána a lisztes keveréket is dolgozzuk hozzá.

A masszát simítsuk vajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt tortaformába (25 cm).

A piskótát toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük készre (sütőtől függően tovább is lehet sütni, alkalmazzunk tűpróbát).

A megsült tésztát borítsuk rácsra, hagyjuk teljesen kihűlni, majd fogyasszuk, vagy készítsünk belőle krémes tortát.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon