A 6 tojásos piskóta receptje
A hat tojásos piskóta receptje biztosan sikerülni fog, mert csak az arányokra kell figyelned.
Sütőpor hozzáadása nélkül is magasra nő a piskóta, ha azonban tartasz attól, hogy lapos tészta kerül ki a sütőből, keverj a masszába egy csomaggal, úgy biztosan megemelkedik.
A sütit kínálhatod egyszerűen, porcukorral meghintve, vagy tegyél mellé szezonális gyümölcsöt, esetleg alkoss belőle tortát. A kakaós piskótát lekvárral, svájci vajkrémmel, párizsi krémmel vagy más édes krémmel is megtöltheted, és persze kívülről is beburkolhatod, úgy azért mégiscsak szemrevalóbb lesz. Ha pedig szeretnéd, akkor a masszába keverj 80-100 gramm csokit, hogy még intenzívebb íze legyen a piskótának.
A tojásokat válasszuk szét.
A lisztet a sütőporral és a kakaóval forgassuk egybe.
A tojások sárgáját a cukor felével keverjük fehéredésig.
A fehérjét verjük kemény habbá a maradék cukorral.
A tojáshabot a sárgájával forgassuk egybe, utána a lisztes keveréket is dolgozzuk hozzá.
A masszát simítsuk vajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt tortaformába (25 cm).
A piskótát toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük készre (sütőtől függően tovább is lehet sütni, alkalmazzunk tűpróbát).
A megsült tésztát borítsuk rácsra, hagyjuk teljesen kihűlni, majd fogyasszuk, vagy készítsünk belőle krémes tortát.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu