Légies, elronthatatlan kakaós piskóta: tortaalapnak is tökéletes

kpcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egyszerűen készült piskótát porcukorral meghintve is kínálhatod, vagy álmodd tovább, és készíts belőle mutatós tortát.

Sütőpor hozzáadása nélkül is magasra nő a piskóta, ha azonban tartasz attól, hogy lapos tészta kerül ki a sütőből, keverj a masszába egy csomaggal, úgy biztosan megemelkedik.

A sütit kínálhatod egyszerűen, porcukorral meghintve, vagy tegyél mellé szezonális gyümölcsöt, esetleg alkoss belőle tortát. A kakaós piskótát lekvárral, svájci vajkrémmel, párizsi krémmel vagy más édes krémmel is megtöltheted, és persze kívülről is beburkolhatod, úgy azért mégiscsak szemrevalóbb lesz. Ha pedig szeretnéd, akkor a masszába keverj 80-100 gramm csokit, hogy még intenzívebb íze legyen a piskótának.

Egyszerű kakaós piskóta

kpct

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 darab tojás
  • 180 g finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
  • 160 g cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét.

A lisztet a sütőporral és a kakaóval forgassuk egybe.

A tojások sárgáját a cukor felével keverjük fehéredésig.

A fehérjét verjük kemény habbá a maradék cukorral.

A tojáshabot a sárgájával forgassuk egybe, utána a lisztes keveréket is dolgozzuk hozzá.

A masszát simítsuk vajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt tortaformába (25 cm).

A piskótát toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük készre (sütőtől függően tovább is lehet sütni, alkalmazzunk tűpróbát).

A megsült tésztát borítsuk rácsra, hagyjuk teljesen kihűlni, majd fogyasszuk, vagy készítsünk belőle krémes tortát.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük