Egyszerű paradicsomos tészta pillanatok alatt: olívaolajtól és fokhagymától illatos
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az olívaolajnak köszönhetően sokkal selymesebb, a fokhagymának köszönhetően pedig sokkal finomabb lesz a pazar, szaftos tésztás étel.
A paradicsomos tészta igazi klasszikus, egyszerű villámfogás, mely rengeteg változatban ismert. Van, aki konzervből készíti, míg más friss paradicsomból, de a kettő találkozásából is fantasztikus finomság hozható össze.
Az elkészült ételt sajttal megszórva is kínálhatod, de ha szeretnéd, néhány darab koktélparadicsommal és bazsalikomlevéllel még frissebbé teheted az összhatást, és még egy kis olívaolajjal is meglocsolhatod.
Szereted a paradicsomos tésztát? Akkor próbáld ki garnélával, tonhallal vagy vodkával dúsítva.
Paradicsomos tészta
Hozzávalók 4 személyre
Tészta:
- 1 darab vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- kevés olívaolaj
- 30 dkg paradicsom
- 2 levél bazsalikom
- só és bors ízlés szerint
- 300 g paradicsompassata
- 400 g tészta
Tálalás:
- reszelt parmezán ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát vágjuk finomra, kevés olajon, alacsony lángon kezdjük el dinsztelni.
Amikor a hagyma üveges lesz, adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot, a bazsalikomlevelet, sót és borsot, a paradicsompassatát is öntsük rá. Főzzük 15-25 percig a mártást, majd az egészet turmixoljuk selymes állagúra.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint, majd forgassuk egybe a szósszal. Tálalásnál reszelt parmezánnal kínáljuk.
Fotó: Getty Images