Szaftos paradicsomos tészta vodkával nyakon öntve: nem is gondolnád, milyen finom

tcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Elsőre talán furcsán hangzik, de a vodkával bolondított paradicsomos tészta mennyei étel, előkelő helyet foglalhat el az ebédlőasztalon.

A paradicsomos tészta egyszerű, gyors fogás, pillanatok alatt az asztalra kerül. A szósszal bátran lehet játszani, kísérletezz az ízek kialakításával. Ha szeretnéd, mehet bele hústermék, bacon vagy kolbász, de a fűszerezéstől se félj. Egy kis füstölt- vagy chilipaprika mindig csodát tesz, ha pedig még különlegesebb élményre vágysz, löttyints egy kis vodkát a szószba, az ital nagyon jól érvényesül benne.

A vodkás tészta újabban egyre népszerűbb, a fiatalabbak is örömmel ragadnak fakanalat, hogy elkészítsék az egyszerű fogást. Ez az étel egyébként a szupermodell, Gigi Hadid egyik kedvenc fogása is. Próbáld ki te is!

Vodkás, paradicsomos tészta

39368239 1c2ec3190d944a0c703560fcabac03fe wm

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj
  • 200 gramm sűrített paradicsom
  • 5 evőkanál vodka
  • 200 milliliter főzőtejszín
  • 1 teáskanál chilipehely
  • 50 gramm parmezán
  • só és bors ízlés szerint
  • bazsalikom ízlés szerint
  • 300 gramm tészta
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. A tészta főzővizéből szedjünk ki 2-3 merőkanállal, hátha szükség lesz rá, ha a szósz túl sűrű, így lehet hígítani.

A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát zúzzuk.

Egy serpenyőben forrósítsunk kevés olajat, majd dobjuk rá a hagymát és némi sót, körülbelül 8-10 percig dinszteljük, majd tegyük rá a fokhagymát, 1 perc utána a sűrített paradicsomot és a vodkát is. Néhány perc után (3-4) a tejszínt is adjuk a szószhoz, ízesítsük a chilivel és a borssal, esetleg még sóval. Egybeforralás után el is készül a szósz, amelybe utolsó mozzanatként a reszelt parmezánt is keverjük bele.

A szószt forgassuk egybe a tésztával, ízlés szerint friss bazsalikommal is keverjük egybe.

Tálalásnál még ízlés szerint kerülhet rá sajt.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük