Szaftos paradicsomos tészta vodkával nyakon öntve: nem is gondolnád, milyen finom
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
Elsőre talán furcsán hangzik, de a vodkával bolondított paradicsomos tészta mennyei étel, előkelő helyet foglalhat el az ebédlőasztalon.
A paradicsomos tészta egyszerű, gyors fogás, pillanatok alatt az asztalra kerül. A szósszal bátran lehet játszani, kísérletezz az ízek kialakításával. Ha szeretnéd, mehet bele hústermék, bacon vagy kolbász, de a fűszerezéstől se félj. Egy kis füstölt- vagy chilipaprika mindig csodát tesz, ha pedig még különlegesebb élményre vágysz, löttyints egy kis vodkát a szószba, az ital nagyon jól érvényesül benne.
A vodkás tészta újabban egyre népszerűbb, a fiatalabbak is örömmel ragadnak fakanalat, hogy elkészítsék az egyszerű fogást. Ez az étel egyébként a szupermodell, Gigi Hadid egyik kedvenc fogása is. Próbáld ki te is!
Vodkás, paradicsomos tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés olaj
- 200 gramm sűrített paradicsom
- 5 evőkanál vodka
- 200 milliliter főzőtejszín
- 1 teáskanál chilipehely
- 50 gramm parmezán
- só és bors ízlés szerint
- bazsalikom ízlés szerint
- 300 gramm tészta
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. A tészta főzővizéből szedjünk ki 2-3 merőkanállal, hátha szükség lesz rá, ha a szósz túl sűrű, így lehet hígítani.
A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát zúzzuk.
Egy serpenyőben forrósítsunk kevés olajat, majd dobjuk rá a hagymát és némi sót, körülbelül 8-10 percig dinszteljük, majd tegyük rá a fokhagymát, 1 perc utána a sűrített paradicsomot és a vodkát is. Néhány perc után (3-4) a tejszínt is adjuk a szószhoz, ízesítsük a chilivel és a borssal, esetleg még sóval. Egybeforralás után el is készül a szósz, amelybe utolsó mozzanatként a reszelt parmezánt is keverjük bele.
A szószt forgassuk egybe a tésztával, ízlés szerint friss bazsalikommal is keverjük egybe.
Tálalásnál még ízlés szerint kerülhet rá sajt.
Fotó: Getty Images