Mutatós habcsókfészek: csupán 3 hozzávalóból készül
A habcsókot a húsvét jegyében ezúttal fészek alakban készítjük el, amit aztán megpakolhatsz minden jóval.
A Pavlova szépsége, hogy ha egyszer elsajátítod a habcsók készítésének művészetét, utána szinte bármivel díszítheted majd a csokoládétól a friss gyümölcsökig.
Nincs szükség hozzá különleges eszközökre és alapanyagokra sem, mindössze az összeállításra kell odafigyelni, amihez itt találsz remek tippeket.
A mentalevelet nyugodtan cseréld le bazsalikomlevélre, azzal is ugyanolyan különleges lesz az íze.
Melegítsük elő a sütőt 120 fokra.
Egy nagy, peremes tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Keverjük össze egy közepes tálban a barna cukrot a sima kristálycukorral, majd tegyük félre.
A tojásfehérjéket és a sót habverővel ellátott keverőtálban, közepes-nagy sebességgel verjük habosra. Ez kb. 3 perc.
A sebességet ezután kezdjük növelni, és folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot.
Addig verjük, amíg kemény csúcsok keletkeznek benne, ez kb. 8-10 perc. A habcsóknak fényesnek kell lennie, a cukornak pedig teljesen fel kell oldódnia.
A kész habcsókot spatulával terítsük szinte a tepsi széléig.
A korábban előmelegített sütőben kb. 2 órán át süssük, amíg halvány törtfehér nem lesz a teteje.
Ekkor kapcsoljuk le a sütőt, és hagyjuk benne a habcsókot, míg kihűl. Ez időben kb. 3-6 óra, zárt ajtó mögött.
A hűtés utolsó 30 percében, mielőtt kivennénk a sütőből a Pavlovát, mossuk meg az epret és vágjuk kisebb darabokra és tegyük félre.
A kihűlt habcsókot tegyük egy tálra.
Verjük fel a tejszínhabot is, majd egyenletesen kenjük rá a habcsókra, a szegélyein egy kis részt szabadon hagyva.
Ezután tegyük rá ízlés szerinti elrendezésben az eperdarabokat, majd díszítsük néhány friss mentalevéllel, és már tálalhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu