Mutatós habcsókfészek: csupán 3 hozzávalóból készül
A habcsókot a húsvét jegyében ezúttal fészek alakban készítjük el, amit aztán megpakolhatsz minden jóval.
A habcsók elkészítése nemcsak egyszerű, de szórakoztató is egyben, gyerekek, felnőttek egyaránt örömüket lelhetik benne.
A habcsókfészket aztán kedvedre töltheted meg lekvárral, csokoládéval, gyümölcsökkel vagy húsvéti cukordrazséval.
Habcsókfészek
Hozzávalók 10 darabhoz
A fészekhez:
- 4 db tojásfehérje (L-es)
- 250 g cukor
- 1 tk citromlé
A töltelékhez:
- bogyós gyümölcsök ízlés szerint
- tejszínhab ízlés szerint (elhagyható)
- tojásdrazsé ízlés szerint (elhagyható)
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 110 fokra. Egy 25x30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A tojásfehérjét és a citromlevet tegyük egy közepes méretű tálba, és kezdjük el kemény habbá verni.
Amikor már kezd keményedni, kanalanként adjuk hozzá a cukrot és verjük tovább a habot, amíg teljesen kemény nem lesz.
Akkor jó a hab, ha a cukor már mind benne van és sima, fényes lesz az állaga.
A kész habot tegyük kinyomózsákba, amelynek a végén egy csillag alakú fej van.
A kinyomózsákból készítsünk 10 darab fészek alakot a sütőpapírra. Ha nem fér el mind egy tepsibe, akkor csak annyit tegyünk bele elsőre, amennyinek kényelmesen van helye.
Előmelegített sütőben süssük a fészkeket 60 percen keresztül. Ha sütés közben barnulni kezdenének, mérsékeljük a sütési hőfokot.
Ha megsültek a fészkek, vegyük ki őket a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezután már csak a töltés van hátra: tehetünk bele friss bogyós gyümölcsöket, tejszínhabot, vagy akár húsvéti tojásdrazsékat is.
-
2024-04-19 08:32:01
-
2024-02-14 07:32:01
-
2023-04-12 06:30:00
Fotó forrása: Getty Images
Olvasd el ezt is!