Mutatós habcsókfészek: csupán 3 hozzávalóból készül

madarfeszek
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A habcsókot a húsvét jegyében ezúttal fészek alakban készítjük el, amit aztán megpakolhatsz minden jóval.

A habcsók elkészítése nemcsak egyszerű, de szórakoztató is egyben, gyerekek, felnőttek egyaránt örömüket lelhetik benne.

A habcsókfészket aztán kedvedre töltheted meg lekvárral, csokoládéval, gyümölcsökkel vagy húsvéti cukordrazséval.

Habcsókfészek

madarfeszek

Hozzávalók 10 darabhoz

A fészekhez:

  • 4 db tojásfehérje (L-es)
  • 250 g cukor
  • 1 tk citromlé

A töltelékhez:

  • bogyós gyümölcsök ízlés szerint
  • tejszínhab ízlés szerint (elhagyható)
  • tojásdrazsé ízlés szerint (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 110 fokra. Egy 25x30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

A tojásfehérjét és a citromlevet tegyük egy közepes méretű tálba, és kezdjük el kemény habbá verni. 

Amikor már kezd keményedni, kanalanként adjuk hozzá a cukrot és verjük tovább a habot, amíg teljesen kemény nem lesz.

Akkor jó a hab, ha a cukor már mind benne van és sima, fényes lesz az állaga. 

A kész habot tegyük kinyomózsákba, amelynek a végén egy csillag alakú fej van. 

A kinyomózsákból készítsünk 10 darab fészek alakot a sütőpapírra. Ha nem fér el mind egy tepsibe, akkor csak annyit tegyünk bele elsőre, amennyinek kényelmesen van helye.

Előmelegített sütőben süssük a fészkeket 60 percen keresztül. Ha sütés közben barnulni kezdenének, mérsékeljük a sütési hőfokot. 

Ha megsültek a fészkek, vegyük ki őket a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni.

Ezután már csak a töltés van hátra: tehetünk bele friss bogyós gyümölcsöket, tejszínhabot, vagy akár húsvéti tojásdrazsékat is. 

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük