35 perc alatt kész a kevert epres süti – Kezdők is bátran megsüthetik

epreskevertcov
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Sokan szeretjük azokat a süteményeket, amelyek elkészítésével nincs sok gondunk, a tésztát csak bekeverjük, formába simítjuk és már sülhet is.

Imádom, mikor valamilyen finomság készül a sütőben és édes, csábító illatok lengik be a lakást. Nos, ez a sütemény pont ilyen. Olyan egyszerű a tészta összeállítása, hogy kezdők is bátran nekiállhatnak megsütni, biztos a siker. Egy tálban összekeverjük a tészta alapanyagait, jöhet a tepsi, a friss gyümölcs, és már mehet is a sütőbe.

Gyümölcsös kevert süteményeknél fennáll a veszélye annak, hogy miután a tésztába kerül - jelen esetben az eper -, elsüllyed, nem marad fent a felszínén. Erre létezik egy régi trükk, amit nem mindig használok, pedig érdemes lenne. Szóval, a titok mindössze annyi, hogy a feldarabolt gyümölcsöt 1 evőkanál liszttel forgassuk össze, így biztos, hogy nem fog a forma aljára süllyedni.

Epres kevert süti

kevertepres

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dekagramm eper
  • 20 dekagramm liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dekagramm joghurt (natúr)
  • 3 darab tojás
  • 15 dekagramm cukor
  • 20 dekagramm vaj
  • 1 darab citrom
  • porcukor a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

Az epret megmossuk és félbevágjuk.

A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként a tojásokat is a masszához keverjük, ezután a joghurt, végül pedig a sütőporral és az 1 darab citrom reszelt héjával elkevert liszt következik.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (20-25 centiméteres), majd belerakosgatjuk a darabolt epreket, és 170 fokos előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. A sütési idő alatt alkalmazzunk tűpróbát, porcukorral meghintve tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük