Vaníliás piskótatekercs édes krémmel és eperrel töltve - Pillanatok alatt el fog fogyni

eprespiskótacover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Gyerekkorom óta a kedvenc gyümölcsöm az eper, alig várom a szezonját, ilyenkor pedig nemcsak magában fogyasztom, hanem különböző finom desszertek formájában is.

A leggyakrabban epres piskótaroládot szoktam a gyümölcsből készíteni, amit, amikor szezonja van, friss eperdarabokkal pakolok tele, de a süti tetejére díszítésként is kerül a piros finomságból. Mivel tényleg óriási eperrajongó vagyok, az év bármely napján szívesen falatozom ezt a tekercset. Amikor nincs szezonja, jó minőségű eperlekvárral szoktam megkenni a tésztát, a lekvár tetejére pedig tejszínes krém kerül.

Egyszerű, mutatós, nagyon finom süti, amit kezdők is bátran elkészíthetnek. Ha tetszik a lekváros megoldás, a gyümölcs szezonjában készítsünk eperlekvárt, amivel egyszerűen kenjük meg majd a piskótát. A lekvár elkészítéséhez 300 gramm félbevágott epret 50 gramm cukorral és 15 milliliter vízzel kell összefőzni gyakori kevergetés mellett. 15-30 perc múlva el is készül a dzsem, amellyel sokkal finomabb lesz a süti.

Epres piskótatekercs

eprespiskótact

Hozzávalók 4 személyre:

Piskóta:

  • 95 gramm liszt
  • 1 csipet
  • 4 darab tojás
  • 150 gramm cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 28 gramm olaj
  • porcukor a szóráshoz

Töltelék:

  • 250 gramm krémsajt
  • 60 gramm cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 250 milliliter habtejszín
  • 250 gramm eper
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta:

A lisztet a sóval tálba szitáljuk és elkeverjük.

A tojásokat a cukorral és a vaníliakivonattal habosra keverjük, majd az olajat is beleöntjük és elkeverjük, utána a lisztet forgatjuk a tálba.

A masszát sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, spatula segítségével eligazgatjuk, majd 180 fokos előmelegített sütőbe toljuk körülbelül 10-15 percre.

Egy tiszta konyharuhát megszórunk porcukorral, a megsült piskótát ráborítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk a tésztáról, majd a süti tetejét is megszórjuk porcukorral, ezután a konyharuha segítségével feltekerjük.

Töltelék:

A krémsajtot tálba öntjük, robotgéppel elkezdjük keverni, majd fokozatosan hozzáöntjük a cukrot és továbbkeverjük. A készülő krémhez adunk vaníliakivonatot is.

A habtejszínt másik tálba öntjük, felverjük, majd a krémsajtos keverékhez forgatjuk.

Az epret mossuk meg, vágjuk szeletekre.

Összeállítás:

A feltekert piskótát kiterítjük, megkenjük a krémmel, eperdarabokat pakolunk rá, majd feltekerjük. A tekercs tetejét megszórjuk porcukorral és eperrel díszítjük.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük