Sűrű eperkrémleves tejmentesen: behűtve a legjobb
A lédús és édes eperből legtöbbször sütemény, lekvár vagy szörp készül, azonban gyümölcslevesnek is mennyei. Hidegen kínálva nincs nála hűsítőbb fogás a nyári napokra.
A gyümölcsleveseknél kevés üdítőbb és táplálóbb étel létezik a nyári kánikula idején. Ha szereted az édes leveseket, akkor mindeképp használd ki az ilyenkor elérhető friss gyümölcsöket, mert sokféle módon és ízben elkészítheted őket.
Most egy antioxidánsokban és vitaminokban gazdag erdei gyümölcsös változatot mutatunk, amely fél órán belül készül, és semmiféle keményítőt nem tartalmaz. Előnye, hogy tejszármazékok sem kerülnek bele, így a legnagyobb hőségben sem kell attól tartanod, hogy hamar megromlik.
A gyümölcsöket tegyük egy közepes edénybe, és a cukorral együtt alacsony hőfokon, 10-15 perc alatt főzzük puhára. Szükség szerint adjunk hozzá 1-2 evőkanál vizet.
Ha már lekvárra emlékeztet az állaga, akkor adjunk hozzá minden más hozzávalót, és forraljuk fel.
Öntsük át turmixgépbe, vagy botmixerrel dolgozzuk krémesre. Akár azonnal fogyaszthatjuk, vagy néhány órára hűtőbe is tehetjük, hogy jól lehűljön.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu