Nyári krémleves bogyós gyümölcsökből: hűsítő ebéd vagy desszert

Nyomtatás
Erdei-gyumolcsos-kremleves-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A nyári gyümölcslevesekben az a jó, hogy levesként és hűs desszertként is isteniek: erdei gyümölcsös változatot mutatunk.

A gyümölcsleveseknél kevés üdítőbb és táplálóbb étel létezik a nyári kánikula idején. Ha szereted az édes leveseket, akkor mindeképp használd ki az ilyenkor elérhető friss gyümölcsöket, mert sokféle módon és ízben elkészítheted őket.

Most egy antioxidánsokban és vitaminokban gazdag erdei gyümölcsös változatot mutatunk, amely fél órán belül készül, és semmiféle keményítőt nem tartalmaz. Előnye, hogy tejszármazékok sem kerülnek bele, így a legnagyobb hőségben sem kell attól tartanod, hogy hamar megromlik.

Erdei gyümölcsös krémleves

Erdei-gyumolcsos-kremleves

Hozzávalók 2 személyre

  • 500 g vegyes bogyós gyümölcs (málna, szeder, áfonya)
  • 50 g cukor (kb. 3 ek.)
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 0.5 tk. őrölt fahéj
  • 0.25 tk. őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet
  • 200 ml kókuszkrém
  • 150 g kókuszjoghurt
  • 1 ek. friss citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöket tegyük egy közepes edénybe, és a cukorral együtt alacsony hőfokon, 10-15 perc alatt főzzük puhára. Szükség szerint adjunk hozzá 1-2 evőkanál vizet.

Ha már lekvárra emlékeztet az állaga, akkor adjunk hozzá minden más hozzávalót, és forraljuk fel.

Öntsük át turmixgépbe, vagy botmixerrel dolgozzuk krémesre. Akár azonnal fogyaszthatjuk, vagy néhány órára hűtőbe is tehetjük, hogy jól lehűljön.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon