Így készül az autentikus Cézár-saláta-öntet: húsok pácolásához is használhatod

Nyomtatás
csöcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A házilag készült Cézár-saláta-öntet krémes és zamatos, sokkal finomabb, mint a boltban beszerezhető változat.

A saláták színes palettáján a Cézár az egyik legnépszerűbb, mely hagyományosan római salátával és krutonnal készül, de találni olyan változatot is, melyben a csirkehús és a paradicsom is szerepet kap. Bármilyen salátáról is legyen szó, öntettel lesz az igazi. A Cézárhoz is dukál dresszing, mely igazán különleges ízvilágú.

Sokan úgy hiszik, ez az öntet majonézes vagy görög joghurtos, a hagyományos recept szerint azonban tojásból és szardellából készül. A zamatos szószt más salátákra csorgatva is ki lehet próbálni, ha pedig szeretsz új dolgokkal kísérletezni, bátran pácolj bele csirkehúst.

Így tárold

Mivel nyers tojásból készül az öntet, ezért nagyon érzékeny, azonnal fel kell használni, a hűtőben legfeljebb három napig tárolható.

Eredeti Cézár-saláta-öntet

csöct

Hozzávalók 3 decihez

  • 4 darab olajban eltett szardella
  • 1 teáskanál kapribogyó
  • 2 darab tojássárgája
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 5 dkg parmezán
  • 1.5 dl olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Az olaj, só, bors kivételével az összes alapanyagot helyezzük turmixgépbe, kezdjük el simára keverni, közben az olajat is csorgassuk hozzá. Az elkészült öntetet kóstoljuk meg, ha szükséges, fűszerezzük sóval és borssal.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon