Puha csokis kuglóf fényes mázzal: csak keverj össze mindent

csokiskuglóf2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Elegáns, mutatós desszert a kuglóf, amelyet nagyon egyszerűen elkészíthetsz, rengeteg mindennel dúsíthatsz.

A kuglófot legtöbbször ünnepi asztalon láthatod, mert ez a desszert eleganciát sugall. Amellett, hogy nagyon szép és mutatós, egyszerűen készül, úgymond keverem-kavarom tésztája van, mint akár ennek a banános-fahéjas muffinnak. Arra ügyelj csak, hogy könnyű tésztát kell kapnod, így a muffinnal ellentétben jó habosra kell kikeverned a hozzávalókat.

Az alapkuglófreceptet érdemes megtanulni, amelyet aztán kedved szerint variálhatsz. A csokis ízesítés mindig nagy kedvenc, bármilyen sütiről is van szó, ebben a receptben kakaópor és étcsoki is kerül a tésztába, hogy senki se szenvedjen hiányt. 

Extra csokis kuglóf

csokiskuglóf

Hozzávalók 6 adaghoz:

Piskóta:

  • 200 gramm liszt
  • 80 gramm kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 180 gramm vaj (puha)
  • 250 gramm cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 4 darab tojás
  • 100 gramm étcsokoládé

Máz:

  • 100 gramm étcsokoládé
  • 50 milliliter tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A vajat tegyük egy tálba, adjuk hozzá a cukrot és a vaníliakivonatot, és keverjük habosra. Miközben keverjük, adjuk hozzá egyenként a tojásokat, figyelve, hogy mindegyik jól elkeveredjen. Érdemes elektromos habverőt használni. 

A csokoládét törjük egészen apróra. 

Egy másik tálba szórjuk bele a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a csokit, keverjük el, majd forgassuk a vajas masszához. 

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. 

Egy kuglófformát vékonyan lisztezzünk ki, majd öntsük bele a tésztát. Süssük 45 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy mindenhol megsült-e. 

Vegyük ki a sütőből, és mielőtt kiborítjuk a formából, hagyjuk 10 percet hűlni. 

Készítsük el a csokimázat: a tejszínt és a felkockázott csokit gőz felett olvasszuk fel, keverjük össze, majd csorgassuk a kihűlt kuglófra. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük