![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Selymes fagylalt ropogós házi kekszbe csukva: finom nyári desszert
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Nyáron bármennyi fagyit meg tudnánk enni, és sokan nem is kívánják a tömör, krémes, nehéz desszerteket. Ez a fagyis süti kicsit elegánsabb, mint a sima gombócok, így ha vendégeknek valami különlegesebb szeretnél, akkor itt a megoldás.
Meg lehet oldani ezt a desszertet hipergyorsan is, ha készen veszünk a boltban kekszet és fagylaltot, de azért jóval finomabb lesz házi keksszel rétegezve.
Bármilyen ízű fagyival
A legtöbb recept vanília ízesítésű fagylaltot ajánl a szendvicshez, de akármilyet használhatunk, legyen az gyümölcsös, csokoládés, mentás, nyugodtan szárnyaljon a fantáziánk. A házi fagylalt receptjét már korábban megírtuk nektek, így az most külön nem szerepel a leírásban.
Hogyan lesz szép, szabályos formája a szendvicsnek?
Ahhoz, hogy szabályos formájúak legyenek a fagylaltszendvicsek, elengedhetetlen a nyújtófa és a méregetés, egyforma darabokra kell vágni a tésztát. A fagyit sem szabad csak úgy belekanalazni a kekszrétegek közé, azt is formára lehet vágni: ha kicsit megolvad szobahőmérsékleten, egyengessük el egy tepsiben, hűtsük le, majd utána formázzuk.
Fagylaltszendvics
![fagyiszendvicsrecept](https://kep.index.hu/1/0/2909/29099/290995/29099565_12b64dd739ed852fbe69401eba153524_wm.jpg)
Hozzávalók 12 adaghoz
- 1.8 liter fagylalt
- 2.66 bögre liszt
- 0.75 bögre kakaópor
- 1 csipet só
- 1 bögre cukor
- 1.25 bögre vaj (280 g)
- 2 darab tojássárgája
- 2 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
A fagyit tegyük szobahőmérsékletre, hogy kicsit megolvadjon. Béleljünk ki sütőpapírral egy 23x33 cm-es tepsit, a tepsi oldalaira is jusson belőle, kanalazzuk bele a fagyit, simítsuk el benne. Tegyük a fagyasztóba legalább egy órára.
Keverjük össze egy tálban a lisztet, a kakaót és a sót.
A cukrot keverjük ki a vajjal, majd adjuk hozzá a tojássárgáját és a vaníliát is.
Keverjük össze a száraz és nedves hozzávalókat. Gyúrjunk lágy tésztát. Szedjük ketté, majd formázzunk belőlük 12x12 cm-es négyzetet. Csomagoljuk őket fóliába, majd hagyjuk őket 30 percig pihenni.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki két tepsit sütőpapírral.
Egy enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztákat 20x30 cm-es téglalapra. A 30 cm-es oldal mentén vágjuk fel a tésztát 6 csíkra, majd vágjuk félbe azokat. 12 darab téglalapot kell így kapnunk.
Tegyük a kis tésztalapokat az előkészített tepsikbe, minden téglalapot szurkáljunk meg fogpiszkálóval. 10-12 percig süssük őket, félidőnél forgassuk meg a tepsit.
Amíg kihűl a süti, vegyük ki a fagyit a fagyasztóból. A sütőpapír széleit megfogva, vegyük ki a tepsiből, fordítsuk ki. A tésztához hasonlóan vágjuk 12 darabra.
Állítsuk össze a szendvicseket: tésztalap, fagyi, tésztalap.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!