Mennyei almás kevert süti pillanatok alatt: kezdőknek is sikerülni fog
A pihe-puha tésztájú kevert sütemény villámgyorsan elkészül, melyben az alma édeskés zamata dominál.
A kevert sütiket mindenki szereti, hisz kevés munkával fantasztikus finomságnak lehet örülni. A kevert almás tökéletes vendégváró, nagy sikere lesz a kóstolók körében. A tészta más gyümölccsel is kipróbálható, lehet az körte vagy magozott meggy, de reszelt citromhéj is izgalmasabbá teheti.
A sütemény puha textúrája a tejfölnek köszönhető, amit kefirre is cserélhetsz. Ha pedig vinnél még egy kis extrát a finomságba, akkor keverj a masszába 2-3 marék durvára vágott diót, mandulát, vagy csak a tetejére szórj mandulapelyhet.
Fahéjas, almás kevert sütemény
Hozzávalók 6 személyre
- 5 darab tojás
- 100 g cukor
- 100 g olvasztott vaj
- 3 evőkanál tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 280 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 5 darab alma
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral keverjük össze, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, tejfölt és a vaníliás cukrot.
A lisztet a sütőporral, fahéjjal keverjük egybe, majd forgassuk egybe a tojásos keverékkel.
A megtisztított almát reszeljük le vagy vágjuk kockákra, majd forgassuk a masszához.
A tésztát simítsuk sütőpapírral bélelt kenyérformába (24 centiméter), majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük készre (20-25 perc). A sütésnél érdemes tűpróbát alkalmazni.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!