A legegyszerűbb kókuszos-csokis kevert süti: ehhez mindent megtalálsz a kamrádban
A kókuszos, csokidarabos kevert süti tésztája akkor az igazi, ha diódarabok is roppannak benne.
A kevert sütiket mindenki szereti, hisz kevés munkával fantasztikus finomságnak lehet örülni. A kevert almás tökéletes vendégváró, nagy sikere lesz a kóstolók körében. A tészta más gyümölccsel is kipróbálható, lehet az körte vagy magozott meggy, de reszelt citromhéj is izgalmasabbá teheti.
A sütemény puha textúrája a tejfölnek köszönhető, amit kefirre is cserélhetsz. Ha pedig vinnél még egy kis extrát a finomságba, akkor keverj a masszába 2-3 marék durvára vágott diót, mandulát, vagy csak a tetejére szórj mandulapelyhet.
A tojásokat a cukorral keverjük össze, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, tejfölt és a vaníliás cukrot.
A lisztet a sütőporral, fahéjjal keverjük egybe, majd forgassuk egybe a tojásos keverékkel.
A megtisztított almát reszeljük le vagy vágjuk kockákra, majd forgassuk a masszához.
A tésztát simítsuk sütőpapírral bélelt kenyérformába (24 centiméter), majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük készre (20-25 perc). A sütésnél érdemes tűpróbát alkalmazni.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors