Mennyei almás kevert süti pillanatok alatt: kezdőknek is sikerülni fog

5
Nyomtatás
akcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A pihe-puha tésztájú kevert sütemény villámgyorsan elkészül, melyben az alma édeskés zamata dominál.

A kevert sütiket mindenki szereti, hisz kevés munkával fantasztikus finomságnak lehet örülni. A kevert almás tökéletes vendégváró, nagy sikere lesz a kóstolók körében. A tészta más gyümölccsel is kipróbálható, lehet az körte vagy magozott meggy, de reszelt citromhéj is izgalmasabbá teheti.

A sütemény puha textúrája a tejfölnek köszönhető, amit kefirre is cserélhetsz. Ha pedig vinnél még egy kis extrát a finomságba, akkor keverj a masszába 2-3 marék durvára vágott diót, mandulát, vagy csak a tetejére szórj mandulapelyhet.

Fahéjas, almás kevert sütemény

akct

Hozzávalók 6 személyre

  • 5 darab tojás
  • 100 g cukor
  • 100 g olvasztott vaj
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 280 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 darab alma
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral keverjük össze, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, tejfölt és a vaníliás cukrot.

A lisztet a sütőporral, fahéjjal keverjük egybe, majd forgassuk egybe a tojásos keverékkel. 

A megtisztított almát reszeljük le vagy vágjuk kockákra, majd forgassuk a masszához.

A tésztát simítsuk sütőpapírral bélelt kenyérformába (24 centiméter), majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük készre (20-25 perc). A sütésnél érdemes tűpróbát alkalmazni.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon