Puha almás-fahéjas muffin - Az ősz kedvenc ízei egy süteményben
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ősszel is süss az évszak gyümölcseiből, az almát nagyon sokféleképpen felhasználhatod süteményekben is.
A muffinban nemcsak az a csodálatos, hogy nagyon könnyen elkészíthető, hanem az is, hogy az évszaknak megfelelően tudod változtatni az ízvilágát és a hozzávalóit. Az alaprecept nagyon egyszerű, így készítsd, hogy tökéletes legyen. Az őszies ízvilágba pedig belefér ez a banános-diós változat is.
A hűvösebb időkre a legjobb ízpárosítás az alma és a fahéj kettőse. Az alma könnyen beszerezhető és tökéletesen működik süteményekben is, a fahéj pedig nemcsak melengető, hanem egészséges fűszer is. Már nagyon kevés is elég belőle, hogy intenzív ízt adjon az ételeknek. A fahéjas-almás rétes is nagy kedvenc, de a muffint is biztosan szeretni fogod.
Fahéjas-almás muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 300 gramm liszt
- 75 gramm cukor
- 6 gramm sütőpor
- 1 csipet só
- 8 gramm fahéj
- 90 gramm vaj
- 2 darab tojás
- 60 milliliter tej
- 2 darab alma
- 0.5 teáskanál citromlé
Elkészítés:
A muffintepsibe tegyünk kapszlikat.
Az almákat hámozzuk meg, majd kockázzuk fel, locsoljuk meg egy kevés citromlével. Tegyük félre.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a sütőport, a cukrot és a fahéjat. Egy másik tálban keverjük össze a tojásokat, a tejet és az olvasztott vajat, majd forgassuk egybe a lisztes keverékkel. Keverjük hozzá az almát. A masszát kanalazzuk bele a muffinkapszlikba, süssük 20 percig a muffinokat, amíg a tetejük aranybarna nem lesz.
Ha kihűlt, ízlés szerint hintsük meg porcukorral.
Fotó: Getty Images