Szuper könnyű almás kevert süti: nagy kockákban kerül a tésztába a gyümölcs
Ennek a könnyű almás kevert sütinek a tésztája a pillekönnyű, a gyümölcs pedig szaftos marad benne.
A klasszikus palacsinta már önmagában is mesés desszert, ám ha nem elégszel meg ennyivel, akkor dobd fel kedved szerint. Ez a fahéjas-almás palacsinta épp így jött létre: a tésztába reszelt gyümölcs és fahéj kerül, így amellett, hogy nagyon finom és különleges az íze, még az állagának is jót tesz.
Az almának köszönhetően lágy és szaftos, és a gyümölcs még természetes édesítőszerként is működik, így kevesebb cukrot kell majd használnod. Ehhez azonban mindenképp édes, piros almát válassz.
Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sót, a sütőport és a fahéjat.
Egy másik tálban keverjük össze a lereszelt almát, az ásványvizet, a kókuszjoghurtot, a vaníliakivonatot és az olajat, majd keverjük csomómentesre a száraz hozzávalókkal. Tegyük félre 5 percre, és utána már ne keverjük meg, hogy ne essen össze a tészta.
Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk egy kevés olajat, és kanalazzunk bele 2 evőkanálnyi tésztát. Közepes hőfokon süssük 2-3 percig, majd ha az alja szép aranybarna, fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük 1-2 percig. Járjunk el így a maradék tésztával is.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu