Álompuha almás palacsinta: reszelt gyümölcs kerül a tésztába

3
Nyomtatás
Almas-palacsinta-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A puha, amerikai jellegű fahéjas-almás palacsinta tésztája lágy és szaftos, amit annak köszönhet, hogy reszelt gyümölcs sül bele.

A klasszikus palacsinta már önmagában is mesés desszert, ám ha nem elégszel meg ennyivel, akkor dobd fel kedved szerint. Ez a fahéjas-almás palacsinta épp így jött létre: a tésztába reszelt gyümölcs és fahéj kerül, így amellett, hogy nagyon finom és különleges az íze, még az állagának is jót tesz.

Az almának köszönhetően lágy és szaftos, és a gyümölcs még természetes édesítőszerként is működik, így kevesebb cukrot kell majd használnod. Ehhez azonban mindenképp édes, piros almát válassz.

Fahéjas-almás palacsinta

Almas-palacsinta

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 150 g finomliszt
  • 2 ek. cukor
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 0.25 tk.
  • 2 közepes édes alma kimagozva, meghámozva, lereszelve
  • 100 ml szénsavas ásványvíz vagy szóda
  • 150 g kókuszjoghurt
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 50 ml olaj
  • kevés olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sót, a sütőport és a fahéjat.

Egy másik tálban keverjük össze a lereszelt almát, az ásványvizet, a kókuszjoghurtot, a vaníliakivonatot és az olajat, majd keverjük csomómentesre a száraz hozzávalókkal. Tegyük félre 5 percre, és utána már ne keverjük meg, hogy ne essen össze a tészta.

Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk egy kevés olajat, és kanalazzunk bele 2 evőkanálnyi tésztát. Közepes hőfokon süssük 2-3 percig, majd ha az alja szép aranybarna, fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük 1-2 percig. Járjunk el így a maradék tésztával is.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon