10 csodálatos desszert az ünnepi asztalra: sütés nélküli receptet is mutatunk
A karácsony a finom sütemények időszaka, ilyenkor régi kedvenceket és új recepteket is érdemes kipróbálni, melyekből öröm minden falat.
A panna cotta igazi olasz desszert, amely hagyományosan egy tejes, tejszínes, vaníliás alapból áll, amelyet zselatinnal sűrítenek – így kapja meg a jellegzetes remegős, laza állagot.
Tejtermékek nélkül is könnyen elkészítheted, a végeredmény pedig ugyanolyan lágy és selymes lesz, és így ráadásul sokféle diétába is beilleszthető. Ha pedig fahéjjal kombinálod, akkor könnyed karácsonyi desszertet varázsolhatsz belőle, amely még a nehezebb ételek után is lecsúszik.
A kókusztejet alaposan rázzuk fel, és a felét öntsük egy kisebb edénybe. Adjuk hozzá az agaragart, és 1-2 percig közepes hőfokon főzzük.
Vegyük le a tűzről, gyorsan keverjük hozzá a maradék kókusztejet és minden más hozzávalót, és öntsük desszertespoharakba. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd tegyük hűtőbe 1 órára.
Ha megdermedt, díszítsük tetszés szerint őrölt fahéjjal, magvakkal, esetleg piros bogyós gyümölcsökkel. Hagyhatjuk a poharakban, de akár tányérra is boríthatjuk. Ebben az esetben 10-15 másodpercre állítsuk a poharakat meleg vízbe, úgy könnyebben ki tudjuk szedni belőlük a panna cottát.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu