Krémes fehér csokis-citromos sajttorta - Még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá

citromos sajttorta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fehér csoki édessége és a citrom enyhén savanykás íze tökéletesen kiegészíti egymást ebben a krémes sajttortában.

Nyáron is vágyunk süteményekre, édességekre, de nem szeretnénk bekapcsolni a sütőt, elég meleg van odakint amúgy is. Az egyik kedvencemet, a sajttortát szerencsére sütés nélkül is el lehet készíteni, csak arra kell figyelni, hogy a munkafolyamatok között mindig tegyük hűtőbe a sütit. Így kicsit macerásabb, de a végeredmény megéri.

Ez a sajttorta egyszerre édes és savanykás, hiszen fehér csokoládé és citrom gazdagítja, igazán szuper kényeztetés a nyári melegben. 

Fehér csokis citromos sajttorta

citromos sajttorta recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 250 gramm édes keksz
  • 100 gramm vaj
  • 250 gramm krémsajt (natúr)
  • 200 milliliter tejszín
  • 100 gramm fehér csokoládé
  • 4 evőkanál porcukor
  • 100 milliliter citromlé
  • 40 gramm cukor
  • 1 teáskanál keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet törjük össze morzsásra, tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a megolvasztott vajat, keverjük össze. 

Egy 20 centiméter átmérőjű kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd egyengessük bele a kekszes alapot. Érdemes egy üvegpohár aljával dolgozni, hogy jól le tudjuk lapítani. Tegyük hűtőszekrénybe fél órát. 

Amíg az alap hűl, a fehér csokit olvasszuk fel vízfürdő felett. A krémsajtot keverjük össze a porcukorral, a fehér csokival és a citromlé felével. Egy másik tálban verjük fel a tejszínt, majd óvatosan forgassuk bele a krémsajtos keverékbe. Vegyük ki a kekszes alapot a hűtőből, majd óvatosan kanalazzuk rá a krémet. Tegyük hűtőbe néhány órára. 

Készítsük el a mázat is. A citromlé másik felét, a keményítőt és a cukrot keverjük össze egy lábasban, alacsony lángon addig melegítsük, amíg be nem sűrűsödik. Hagyjuk kihűlni, majd kenjük rá a sajttorta tetejére. Még egyszer tegyük a hűtőbe fél órára. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük