Krémes fehér csokis-citromos sajttorta - Még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
A fehér csoki édessége és a citrom enyhén savanykás íze tökéletesen kiegészíti egymást ebben a krémes sajttortában.
Nyáron is vágyunk süteményekre, édességekre, de nem szeretnénk bekapcsolni a sütőt, elég meleg van odakint amúgy is. Az egyik kedvencemet, a sajttortát szerencsére sütés nélkül is el lehet készíteni, csak arra kell figyelni, hogy a munkafolyamatok között mindig tegyük hűtőbe a sütit. Így kicsit macerásabb, de a végeredmény megéri.
Ez a sajttorta egyszerre édes és savanykás, hiszen fehér csokoládé és citrom gazdagítja, igazán szuper kényeztetés a nyári melegben.
Fehér csokis citromos sajttorta
Hozzávalók 6 adaghoz
- 250 gramm édes keksz
- 100 gramm vaj
- 250 gramm krémsajt (natúr)
- 200 milliliter tejszín
- 100 gramm fehér csokoládé
- 4 evőkanál porcukor
- 100 milliliter citromlé
- 40 gramm cukor
- 1 teáskanál keményítő
Elkészítés:
A kekszet törjük össze morzsásra, tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a megolvasztott vajat, keverjük össze.
Egy 20 centiméter átmérőjű kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd egyengessük bele a kekszes alapot. Érdemes egy üvegpohár aljával dolgozni, hogy jól le tudjuk lapítani. Tegyük hűtőszekrénybe fél órát.
Amíg az alap hűl, a fehér csokit olvasszuk fel vízfürdő felett. A krémsajtot keverjük össze a porcukorral, a fehér csokival és a citromlé felével. Egy másik tálban verjük fel a tejszínt, majd óvatosan forgassuk bele a krémsajtos keverékbe. Vegyük ki a kekszes alapot a hűtőből, majd óvatosan kanalazzuk rá a krémet. Tegyük hűtőbe néhány órára.
Készítsük el a mázat is. A citromlé másik felét, a keményítőt és a cukrot keverjük össze egy lábasban, alacsony lángon addig melegítsük, amíg be nem sűrűsödik. Hagyjuk kihűlni, majd kenjük rá a sajttorta tetejére. Még egyszer tegyük a hűtőbe fél órára.
Fotó: Getty Images