![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Krémes fehér csokis-citromos sajttorta - Még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá
![citromos sajttorta cover](https://kep.index.hu/1/0/3403/34038/340385/34038519_2606421_9fafccc2487701a70a51bc20e239a430_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A fehér csoki édessége és a citrom enyhén savanykás íze tökéletesen kiegészíti egymást ebben a krémes sajttortában.
Nyáron is vágyunk süteményekre, édességekre, de nem szeretnénk bekapcsolni a sütőt, elég meleg van odakint amúgy is. Az egyik kedvencemet, a sajttortát szerencsére sütés nélkül is el lehet készíteni, csak arra kell figyelni, hogy a munkafolyamatok között mindig tegyük hűtőbe a sütit. Így kicsit macerásabb, de a végeredmény megéri.
Ez a sajttorta egyszerre édes és savanykás, hiszen fehér csokoládé és citrom gazdagítja, igazán szuper kényeztetés a nyári melegben.
Fehér csokis citromos sajttorta
![citromos sajttorta recept](https://kep.index.hu/1/0/3403/34038/340385/34038533_7abde6608bde329064745097f7c5d7fe_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
- 250 gramm édes keksz
- 100 gramm vaj
- 250 gramm krémsajt (natúr)
- 200 milliliter tejszín
- 100 gramm fehér csokoládé
- 4 evőkanál porcukor
- 100 milliliter citromlé
- 40 gramm cukor
- 1 teáskanál keményítő
Elkészítés:
A kekszet törjük össze morzsásra, tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a megolvasztott vajat, keverjük össze.
Egy 20 centiméter átmérőjű kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd egyengessük bele a kekszes alapot. Érdemes egy üvegpohár aljával dolgozni, hogy jól le tudjuk lapítani. Tegyük hűtőszekrénybe fél órát.
Amíg az alap hűl, a fehér csokit olvasszuk fel vízfürdő felett. A krémsajtot keverjük össze a porcukorral, a fehér csokival és a citromlé felével. Egy másik tálban verjük fel a tejszínt, majd óvatosan forgassuk bele a krémsajtos keverékbe. Vegyük ki a kekszes alapot a hűtőből, majd óvatosan kanalazzuk rá a krémet. Tegyük hűtőbe néhány órára.
Készítsük el a mázat is. A citromlé másik felét, a keményítőt és a cukrot keverjük össze egy lábasban, alacsony lángon addig melegítsük, amíg be nem sűrűsödik. Hagyjuk kihűlni, majd kenjük rá a sajttorta tetejére. Még egyszer tegyük a hűtőbe fél órára.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!