Fehér csokis, málnás süti: csak keverj össze mindent

10
Nyomtatás
malnas-blondie-recept
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha szereted a brownie-kat, de kipróbálnál valami újat, a blondie remek választás. Főleg savanykás málnával megbolondítva.

A blondie, vagyis a „szőke” brownie, ét helyett fehér csokival készül, és a klasszikus változathoz hasonlóan kellemesen ragacsos. Sokféle verzióban kipróbálhatod, megbolondíthatod csokidarabokkal, magvakkal vagy akár almával. Szezonban lédús, friss, savanykás málnával is még különlegesebbé teheted. 

Az elkészítése hihetetlenül egyszerű és gyors: csak össze kell keverni a hozzávalókat, beleforgatni a gyümölcsöt, és már mehet is a sütőbe. Ideális választás lehet egy spontán délutáni sütéshez, vagy akár különleges vendégváró finomság is lehet belőle.

Fehér csokis-málnás süti

malnas-blondie

Hozzávalók 32 x 22 cm-es formához cm átmérőjű formához

  • 20 dkg friss vagy fagyasztott málna
  • 20 dkg fehér csoki
  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 20 dkg liszt
Recept idők

Elkészítés:

Olvasszuk össze a kisebb darabokra tördelt fehér csokit és a felkockázott vajat egy nagy lábosban, közben kevergessük. Amikor sima, húzzuk le a tűzről. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, majd várjunk öt percig, amíg a csokis keverék kicsit hűl. Egyesével dolgozzuk hozzá a tojásokat, majd forgassuk hozzá a lisztet.

A homogén masszához keverjük hozzá a megmosott, lecsepegtetett málnát. Öntsük a tésztát sütőpapírral bélelt sütőformába, és süssük 180 fokon körülbelül 25 percig. Hagyjuk a sütit a formában hűlni 10 percig, majd emeljük ki és helyezzük rácsra, hogy teljesen kihűljön. Szeleteljük fel és tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon