Puha, krémes fehér csokis sajttorta – Sütés nélkül készül

fehér csokis cheesecake
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sajttorta minden kérdésre a válasz, minden helyzetben a megoldás, mert garantáltan mindenki szereti.

Amikor megkérdezem a családot, hogy milyen süteményt süssek, akkor legtöbbször sajttortára esik a választás. Ráadásul remekül variálható, egyszerűen elkészíthető, csinos és finom desszertet tehetünk az asztalra.

Egy időben nagy sláger volt a nutellás, de később a letisztultság jegyében visszatértünk a hagyományos változathoz. Én mégsem bírtam magammal, amikor legutoljára készítettem, a kedvencemet, fehér csokit tettem a krémsajtba. Igazából csak még krémesebb, édesebb lesz tőle a krém, nem lesz olyan hivalkodó sem kinézetben, sem ízvilágban, mint a nutellával készült.

Mivel tojás nélküli receptről van szó, sütni sem kell, csak egy éjszakát kell kibírni, amíg az ízek összeérnek. 

Fehér csokis sajttorta

fehér csokis cheesecake recept

Hozzávalók 8 szelethez

Alap

  • 180 gramm édes keksz
  • 50 gramm vaj

Torta

  • 200 gramm fehér csoki
  • 300 gramm krémsajt
  • 300 millilter tejszín
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
Recept idők

 

 

Elkészítés:

A fehér csokit olvasszuk fel vízgőz felett, és tegyük félre, hogy kihűljön. A többi hozzávalót is vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. 

A torta alapjához törjük össze finomra a kekszet egy aprítógépben. A vajat olvasszuk fel, és jó alaposan keverjük össze a kekszmorzsával. Egy csatos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és a kekszes masszát nyomkodjuk bele egy üvegpohár aljával. Tegyük be pihentetni a hűtőbe. 

Egy tálban jó alaposan keverjük el a krémsajtot, majd adjuk hozzá a megolvasztott fehér csokit. Óvatosan verjük fel a tejszínt, és forgassuk ezt is a masszához. Keverjük hozzá a citromlevet és a vaníliaaromát, majd öntsük rá a kekszes alapra. Simogassuk el a tetejét, majd tegyük egy éjszakára hűtőbe. Fogyasztás előtt 10 perccel vegyük ki a hűtőből. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük