Krémes, fehér csokis trüffelgolyó villámgyorsan: 3 hozzávalóból készül az édesség
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Rántott csirkemell hagymás bundában: ezután csak így készíted
Ropogós
Mesésen puha madeleine: a mentes változatot gyerekjáték elkészíteni
Gazdag shakshuka fehérbabbal: ez biztosan ellát fehérjével
Puha banános-csokis keksz: az érett gyümölcs legjobb felhasználása
Tepsis csirkecomb vele sült fügével: kívül ropogós, belül omlós
10 szuper maradékmentő recept: a száraz kenyér és tészta sem megy kárba
Ha szereted a fehér csokit, próbáld ki trüffelgolyó formájában, így készítve még krémesebb lesz a népszerű édesség.
Bár a fehér csoki valóban nem számít csokoládénak, hiszen csak kakaóvajat tartalmaz, mégis isteni, nagyon finom, krémes édesség. Ugyanúgy viselkedik, mint az ét vagy a tej, fel tudod olvasztani, süteménybe keverni, de a brownie rokona, a blondie is isteni fehér csokiból.
Ha kevés időt szeretnél a csokis édesség készítésére szánni, akkor a trüffelgolyót neked találták ki, amely nemcsak mutatós, de sütés nélkül is készül. Ha szereted a pikánsabb ízeket, akkor keverj hozzá chilit, ez az izgalmas fűszer szuperül illik az étcsokihoz. Ha pedig a fehér csoki ízét szeretnéd érezni, egy kevés tejszín hozzáadásával csodás édességet gyúrhatsz belőle.
Fehér csokis trüffelgolyó
Hozzávalók 4 adaghoz
- 240 gramm fehér csokoládé
- 100 milliliter tejszín
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
Egy tálba tördeljük bele a fehér csokit, öntsük bele a tejszínt és adjuk hozzá a vaníliakivonatot. Melegítsük 30 másodpercig mikróban, hogy a csoki elolvadjon, de félidőben keverjünk rajta egyet, nehogy odaégjen. Takarjuk le folpackkal, tegyük a hűtőbe 2-3 órára pihenni a masszát.
Ha kivettük, egy kanállal szedjünk ki belőle adagokat, és formázzuk golyókká.
A mázat tetszésünk szerint választhatjuk ki, márthatjuk olvasztott fehér csokiba, hempergethetjük kókuszreszelékbe, darált mogyoróba vagy porcukorba is.
Ha olvasztott csokiba mártjuk, akkor tegyük egy sütőpapíprral letakart tálcára őket, amíg a máz megköt.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!