Villámgyors fehérbab-saláta koktélparadicsommal – Fehérjedús, laktató fogás
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
Szuper, fehérjedús babsalátát tudsz készíteni mindössze néhány hozzávalóból, amit magában és köretként is ehetsz.
A bab, akár az összes hüvelyes, amellett, hogy szuper fehérjeforrás, nagyon laktató is. Ha szereted, akkor keverj össze sokfélét, készítsd el ezt a színes babsalátát, amely után biztosan nem maradsz éhes. Valamilyen babkonzerv biztosan akad a kamrádban, ha nem salátát ennél, akkor készíts chilis babot belőle.
A fehér bab salátának is tökéletes. Nem érdemes túl sok zöldséggel keverni és az öntetet sem kell túlbonyolítani, hogy egy igazán könnyed, de laktató salátát kapj. A paradicsomot, még ha koktélból készíted is, érdemes apróra vágni, hogy az öntet jól bevonja.
Fehérbab-saláta koktélparadicsommal
Hozzávalók 4 adaghoz
Saláta:
- 1 doboz fehér bab (konzerv)
- 4 darab paradicsom
- 1 fej lilahagyma
- 5 levél zöldsaláta
- ízlés szerint só
Öntet:
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 0.5 darab citrom leve
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A hagymát és a paradicsomot vágjuk apróra, keverjük össze a lecsepegtetett babbal. Készítsük el az öntetet, keverjük össze a citromlevet az olívaolajjal, sózzuk borsozzuk, majd óvatosan forgassuk össze a zöldségekkel.
A zöldsalátával ágyazzunk meg egy tálban, borítsuk rá a fehér babos keveréket. Azonnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images